Bingo! Ideāla kariete.

Bingo! Ideāla kariete.

26. Nov 2013, 15:00 LvMomi LvMomi

Sveikas mammas. 

    Es vēl esmu starp topošajām mammām ,taču par ratiem bērniņam sāku domāt ,kopš grūtniecības testā rezēju divas strīpiņas. Mūsu meitiņa ir dikti gaidīta un kā pirmais bērniņš mūsu ģimenē viņa nāk ar pavisam jaunu pieredzi, jautājumiem un atbildēm. 

     Pašā tirgus izpētes sākumā biju ļoti apmulsusi no plašā piedāvājuma klāsta un kritērijiem pēc kādiem tik tos ratus mammas nenoskata - svars, izskats, materiāls,  iepirkuma groza izmērs utt. Nosākuma uz to visu skatījos ar greizu aci ,jo zināma bija tikai manu vecāku pieredze ar pavisam vienkāršiem, smagiem , klasiskiem ratiem. Un es taču izaugu par ļoti veselīgu un laimīgu cilvēku (ratos nenosalu, alerģiju man arī nav, mamma nepārstaipījās un tajā laikā izcelties ar ratu unikālumu nemaz nevarēja). Tad nu sākumā meklēju visvienkāršākos, lētākos kulbu ratus. Nevieni vnk negāja pie sirds. Cenas un kvalitātes attiecība likās neatbilstoša. Un tādus labi saglabājušos padomju laiku ratiņus arī man neizdevās atrast. 

Četrus mēnešus cītīgi pētot piedāvājumu..lietotus/nelietotus.. gan dārgus, gan lētus ratiņus un lasot atsauksmes, biju nonākusi jau pie dažiem kritērijiem, kuri man izkristalizējās kā svarīgākie -ar četriem riteņiem-rotējošiem priekšā (jo radās priekšstats ,ka trīs riteņu rati ir nestabili ), viegli (dzīvoju otrajā stāvā), vismaz 2in1 (jo atsevišķi tā izvēle arī stirpi mazāka), ideālā gadījumā salātzaļi (jo gaidāmajam bērniņam dzimums vēl nebija zināms un šī krāsa mums ar puisi dikti iet pie sirds) ,sporta tipa (ne klasiskie ,jo dzīvoju pilsētā un bija radies priekšstats ,ka viņi ir smagi), kompakti saliktā stāvoklī (jo ne dzīvoklī ,ne mašīnā mums nav ļoti daudz vietas viņiem), stingri (tādi ,kuri pat ,ja ir ar plastmasas rāmi ,tad neļurkājās), cena ~300ls (normāla jauniem ratiem)

     Šajā brīdī es būtu bijusi laimīga ,ja kāds rads vai paziņa man vnk būtu varējis aizdot savus ratiņus un tas atbrīvotu mani no grūtās izvēles ratiņu klāstā :D Bet tā kā esmu draudzeņu vidū pirmā māmiņa ,tad bija vien jādomā pašai tālāk. 

Ar puisi apbraukājām vairākus veikalus un nekā. Pat tie ,kas bija patikuši pēc internetā apskatāmajām bildēm. Dzīvē nebija pārliecinoši. Lielākoties tā bija kvalitāte,kas lika šaubīties. 

Vienā jaukā dienā pēc 5 mēnešu meklēšanas uzgāju bildi internetā (vnk google ierakstot vārdus bērnu rati vai rati). 

 

 20131126142039-87113.jpg

Bingo! Nolūkoju firmu (Teutonia Beyou) , atradu veikalu, bet ak vai .. cena - kosmiska. Taču komplektācijas iespējas, atsauksmes un kvalitāte mani sāka pārliecināt. Vēl kādu nedēļu rakājos pa visas pasaules interneta veikaliem ar cerību ,ka izdosies viņus atrast lētāk (ievērojami lētāk). Jo veikalā viņu cena bija 712ls , taču tas nesakrita ar mūsu atvēlētajiem līdzekļiem. Bet nekā.. izpētot visus ebay, Amazon, ss.lv , lietuviešu, igauņu, zviedru, somu, vācu utt sludinājumu saitus -  300ls neiekļauties. 

       Lai man sirds būtu mierīgāka un iespējams pārliecinātos ,ka tie nemaz nav tik forši rati kā man liekas, aizbraucām uz veikalu tepat LV apskatīt. Bet tur pārliecinājos par pretējo. Rati manevrēja lieliski, dzīvē izskatījās labāk kā bildēs, materiāli paši labākie - eko (un kura mamma gan savam bērniņam negrib pašu labāko), rokas bremze (šis kā kritērijs man uzradās vēlāk, kad biju izgājusi skaistā pastaigā pa saulkrastu kāpām... domāju tādās pastaigās bez rokasbremzes ratiem nebūtu ko darīt), pagarināts jumtiņš pastaigu ratiem (lai svešas tantes nelūrās uz bērniņu un papildus aizsardzība pret sauli un vēju), rokturis pārceļams no vienas puses uz otru (tas šos ratus padara unikālus ,jo otrus tādus piedāvājumā neatradu).

20131126144504-34052.jpg

Beigās plusu bija tik daudz ,ka jāsakož zobi par cenu un jāpērk :D Arī attālākas paziņas visu laiku uzsvēra ,lai uz ratiem naudu netaupa , jo ar tiem būšot ļoti daudz laika jāpavada. Kā arī nedomājam apstāties pie viena bērniņa (noderēs arī otrajam un trešajam ,ja saņemsimies).

Pavisam nejauši uztrāpīju uz kāda igaunijas veikala atlaidēm ... protams pēdējā diena un lēmums bija jāpieņem pāris stundu laikā. 200e atlaide likās pietiekošs motivātors ,lai pirktu pilnīgi jaunus ratus ar garantiju, ideālā komplektācijā un pabraukātos līdz Tallinai tiem pakaļ. 

Tad nu viņi tagad kompakti salikti stāv un gaida meitiņas ierašanos kopā ar mums. Un man nav ne mazāko šaubu ,ka uz ratiem liktās cerības attaisnosies.

20131126144816-18056.jpg20131126144838-18152.jpg20131126144907-81611.jpg

      Par ratu reālo lietošanu blogs sekos nākošā gada pirmajā pusē :) 

KONKURSS: Lielā iepirkšanās - kariete mazulim!

20131119142819-17017.jpg

Baby City – plašākā bērnu preču izvēle Latvijā!

13. Jun 2018, 13:38

Es ar šiem esmu ļoti apmierināta (Baby Trend) - https://bit.ly/2HK0x2W
Esam pa mežu braukuši, bez problēmām, nekas nečīkst, neļurkājas, tiek lietoti jau gadu, sūdzību nav. Riepu izmērs labs, ne lielas, ne mazas.

LvMomi LvMomi 26. Nov 2013, 17:23 burbulitis

hi hi būtu manējais tik saprotošs 😃 Viņš līdz pēdējam nepiekrīt ,ka vajag tik dārgus, bet takā biju nedaudz iekrājusi naudiņas un pēdējie mēneši darbā sanāca ražīgi, tad nekādu kašķu un šo pirkumu ņēmu uz sevi 😀

Nu mums ar sanāca 20% atlaide , bet tajā igaunijas veikalā (tas pats ,kas te LV, bet pie mums nebija uz to brīdi akcijas) 😀 Nezinu vai pirms vai pēc tam uztaisīja 😃

Paldies 😀 Jums ar jauku vizināšanos 😉

LvMomi LvMomi 26. Nov 2013, 15:31 Mazā Sirsniņa..

Tas ko paziņas stāstīja ,ka brīdī ,kad uz trotuāra uzceļ priekšējo riteni un ir pacelta ratu aizmugurē ar diviem riteņiem.. tad rati balansē uz viena riteņa. Tas moments esot īss ,taču viņš ir. Bet es nešaubos arī par to ,ka trīs riteņu ratiem nav ne vainas. Dabā esmu novērojusi ,ka viņi mēdz būt pēc izmēriem garāki ( piemēram cam cortina un chicco S3) un tādejādi aizņemt vairāk vietas,kas atkal manu izvēli bīdīja par labu četriem riteņiem.

26. Nov 2013, 15:28

Lietoju ratus ar 3 riteñiem un varu apgalvot, ka tas tiešām ir maldīgs uzskats par to nestabilitàti. Nezinu, kà ar viñiem jàbrauc, lai tos apgāztu..

LvMomi LvMomi 26. Nov 2013, 15:08

Ļoti atvainojos par diviem iepriekšējiem līdz galam nenoformētajiem nopublicētajiem blogiem. Rakstu pirmo reiz un nezināju ,ka nav iespējams pašam viņus izdzēst ☹

Šis būs īstais un pareizas