Biežāk uzdotie jautājumi par jaundzimušā apģērba izvēli

Biežāk uzdotie jautājumi par jaundzimušā apģērba izvēli

12. Aug 2015, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bēbīša apģērba izvēle var būt ļoti diskutabls jautājums un vecākiem par šo tēmu ir ļoti daudz jautājumu, tāpēc esam apkopojuši pāris biežāk uzdotos jautājumus par apģērba izvēli.

Vai mazuļa apģērbs pirms valkāšanas ir jāizmazgā?

Atbilde ir JĀ, pirms valkāšanas visi apģērbi, arī jaunie, ir jāizmazgā un jāizgludina, jo karsts ūdens nogalinās baktērijas un novērsīs infekcijas. Tu nekad nevari zināt, kurš ir ņēmis rokās šos apģērbus un ar kādām ķīmiskām vielām tie apstrādāti. Tāpat apģērbā var būt arī alergēni,kas var kairināt jaundzimušā ādu. Tāpat atceries izvēlēties saudzējošus veļas kopšanas līdzekļus bez smaržas.

Kāda izmēra apģērbu izvēlēties?

Labākā atbilde: izvēlēties par vienu izmēru lielāku apģērbu nekā Tu domā, cik liels būs mazulītis. Lielākā daļa mazulīšu aug ļoti ātri un daži lielāki jaundzimušie uzreiz sāk valkāt 62.izmēra apģērbu, izlaižot 56.izmēra apģērba valkāšanu. Tāpat nevajadzētu pārspīlēt ar pārāk lielu daudzumu apģērbu,jo bēbīši aug tiešām ātri un pavisam drīz nāksies izvēlēties jau nākamo izmēru.

Kā ģērbt bēbīti?

Jaundzimušā apģērbam vajadzētu būt drošam, vienkāršam, ērtam un praktiskam. Pirmajos mēnešos nevajadzētu izvēlēties pār galvu velkamus apģērbus. Izvēlies krāsas un stilus pēc sirds patikas,tomēr neaizmirsti par drošību un praktiskumu apģērbiem. Ja vēlies, vari iegādāties vienu vai divus komplektiņus iziešanai no mājām īpašiem gadījumiem.

Kā TU izvēlējies apģērbu bēbītim?

Māmiņu Klubs

www.lindex.com

20150728102608-98313.jpg