Superbēbītes māmiņas blogs: Barošana ar krūti - publiskā vietā!

Superbēbītes māmiņas blogs: Barošana ar krūti - publiskā vietā!

16. Aug 2013, 00:01 Liene MāmiņuKlubs.lv Liene MāmiņuKlubs.lv

Tuvojas tā diena, kad gatavojamies doties savā pirmajā braucienā ar bebi, pēc dzemdībām! Brauciens nav nekāds tālais, bet tomēr! Tuvojoties skolai jāpadomā par skolas lietām arī lielajam bērnam. un te nu bez mammas veiakalā nekādā galā netikt :) Ir m;eģināts pāris reizes nosūtīt tēti pēc vajadzīgā - pārsvarā ir kaut kas līdzīgs tam, ko vajadzēja :) Tādēļ - lai izvairītos no dubultiem satraukumiem - braukim visi kopā ar ilelo vajadzīgo lietu sarakstu un sapirksimies visu uzreiz vienā dienā!

Bet, lai brauciens izvērstos patīkams visiem,= ir jātiek galā ar vienu problēmu, kas šobrīd mani nomoka! Ja nu veikalā esot bērniņš sakrenķējas tā, ka vienīgais mierinājums ir pielikšana pie krūts - kur lielveikalā var pabarot bērniņu ar krūti? 


Uzdodot šo jautājumu vīram - abi sasmējāmies - toletē, - betvai tad mēs ejam paēst uz toleti?  Es iedomājos kā tas izskatās - es ar bebīti dodos uz kādu no lielajām labierīcību telpām, ieslēdzos kabīnē un tad nu tur klusiņām ļauju mazajai čapstināties! Nu nekas traks jau patiesībā, nekas slikts un nosodās, bet šķiet, ka mazliet nožēlojami tas, ka man pat prātā neienāk doma par kādu vietiņu, kur es  to varētu darīt, nedomājot, ka kādam apkārtesošajam tas traucē, kāds baksta ar pirkstu, kāds jūtas aizskarts vai vēl kā savādāk!  

Iedomājos pajautāt - vai esat saskārušās ar krūts barošanu lielveikalā? Kur to var darīt? Vai ir tam kādas speciālas telpas? un ja jā - tad kurā no veikaliem? un vispār - kāda ir sabiedrības attieksme? ko esat novērojušas?

P.s - kā mums gāja pastāstīšu pēc brīvdienām, kurās mums ieplānots  pirmais brauciens ārpus mājas :) 

 20130812113641-47913.jpg

pandulaacis pandulaacis 23. Aug 2013, 14:43

Jaunās māmiņas, piedāvāju lielisku variantu bērna barošanai visās publiskajās vietās - mazuļu zīdīšanas apmetņus, kas nav sarežģīti jāsien, bet vienkārši jāapliek ap kaklu (stiprinās ar t. s. "ezīti"😉! Pietiek slapstīties pa tualetēm un automašīnām - mums ir tiesības mazuli pabarot, kur un kad viņš vēlas, nepārkāpjot normas un netraucējot cilvēkiem ar aizspriedumiem!

Skaisti, ērti, praktiski un droši - apmetnis rūpīgi noslēpj zem tā notiekošo intīmo procesu arī tad, ja mazulis ir jau liels.

Apmetnis + maciņš = 10 LVL

Visi apmetņi ir roku darbs, šūti un atrodas Jelgavā, taču nepieciešamības gadījumā tos iespējams nogādāt līdz Rīgai (centrs, Pārdaugava - bezmaksas!).

bubulis_lv@inbox.lv

P. S. Tumšais apmetnis ar rozēm jau ir atradis savu īpašnieci - tā fotogrāfijām ir vienīgi ilustratīva nozīme!

16. Aug 2013, 06:39

Es vēl esmu slimnīcā barojusi pēc daktera apmeklējuma,tas gan bija māmiņu istabā.
Kad esmu spicē vai riga plaza eju uz māmiņu istabu tur visu var nokārtot,ir kur ratus likt.

15. Aug 2013, 21:15

visos lielveikalos ir invalidu/maminju tualetes , kuras ir speciali paredzeta vieta lai pabarotu mazulisus 😀

15. Aug 2013, 20:43

Cik forši, ka ir tik daudz tādas mammas, kas to jau uz savas ādas ir izbaudījušas un padalās ar info! Savādāk, man vienkārši ir lietas, kur sajūta, ka no mēness nokritusi 😀 neko nezinu un nesaprotu 😀 Tagad esmu dikti gudra un zinu kur, kas sagaidāms! Paldies liels, meitenes 😉

Liene Krúza Liene Krúza 15. Aug 2013, 18:47

Pirms brauksanas pabaro bebi,iespejams vina ari ta vairs neprasis. ja nu vienigi jus parak ilgi netusesaties pa veikalu.
ir lielveikali,kur ir speciala istaba bebjiem-nomainit pamperu,pabarot. Tik nezinu vai tada izstaba bus jusu izveletaja veikala.
ja nu galigi nav citu variantu,aizej uz masinu un pabaro.
Es pati tiku barojusi bebi sabiedriskaja vieta,un septembra menesi,neuzskatiji to ka problemu.

Saulite21 Saulite21 15. Aug 2013, 18:47

Patiesībā es pat pa ielu ejot esmu barojusi dēlu ar krūti!

15. Aug 2013, 17:09 Edzia

priwkš kam kkādi lakati jāpērk, es vot to nesaprotu tak paņem no mājas kādu plānāku lakatu lai bērnAM NAV KAarti un viņš elpo un baro viņu, lai ar kādu savu jaku piesedz.

15. Aug 2013, 17:06

netikai lielveikalā esmu barojusi bērnu, gan kafejnīcā , gan parkā, man ir tā kas grib lai skatās es jau neesmu izmetusies plika, citreiz saku kas ir

Misteria Misteria 15. Aug 2013, 16:20 maija

Varēji jau labāk paklusēt 😉

15. Aug 2013, 16:06

Arī Riga Plaza ir ērta barošanas istabiņa. Tur tik jāpiezvana uz info centru, lai atnāk apsargs atslēgt. Tur ir ļoti ērts krēsls, kur netraucēti var mazo pabarot. Bet arī es ārpus mājas parkos, kafejnīcās un citur lietoju lakatu, ko pārklāju pāri plecam. Un man jau liekas, ka ne jau Tu kādam traucē vai liksi justies neērti. Ja kāds tā jūtas, tad tā jau ir viņa problēma. Ja mazais grib ēst, tad grib. Un galu galā mēs visas taču esam foršas mammas un mājās sēdēt neviena negrib. Pirmā reize ir tāda jocīga, bet pēc tam jau vienalga! Veiksmi! 😀

15. Aug 2013, 15:29

un man likās, ka esmu iedomājusies, ka būšu vienīgā kas ko tādu tagad ir iedomājusies, jo visas pārējās mammas, normālās, taču sēž mājas un nestaigā apkārt - šādi komentāri reāli dzirdēti, tādēļ esmu patiešām patikami iepriecināta par to, ka ir daudz tādu māmiņu!
Paldies paldies paldies 😀

Saulite21 Saulite21 15. Aug 2013, 15:23

Es esmu dēlu barojusi gan trolejbusā,gan tranvajā,gan parkā,gan autobusā. Vienmēr esmu vilkusi jaku kura aizklāj krūtis...Sākumā ar domāju jēzus marij, uz ielas ārprāts,bet tagad realitātē redzu,ja vajag,tad vajag. Galvenais,lai mazais paėdis.

Supersausins Supersausins 15. Aug 2013, 15:20

Esmu mazo barojusi publiskas vietas..protams vienmer nemu lidz kadu lakatu  vai sedzinu..man ir nacies barot mazo vilciena..
Ari Riga ir bijusi situacija kad blakus nau lielie veikali tad paludzu kada no mazajiem apgerbu veikaliem lauj apmainit mazajam pamperu un pabarot.😀.biezi ir preti nakosi cilveki.😀
Bet ja ir lielveikala tad var protams izmantot paredzetas vietas berniem.😀

15. Aug 2013, 15:05

Jūtos tiešām atvieglota, jo nu lidz sim nebiju ar to saskārusies !tādēļ arī nezināju! izskatās, ka nevajadzēs sēdēt uz soliņa vai kādā klusā kafejnīcas sturi, bet varēsim smuki visu izdarīt!

15. Aug 2013, 14:58 lauvinja

es jau rakstiiju, vinjam sanak nopirkt nevis vajadziigo, bet visu ko, kas liidziigs tam ko vajadzeeja patiesiibaa.. 😀 cik daudz burtniicas un skolas lietas nav braukts mainiit 😃

lauvinja lauvinja 15. Aug 2013, 14:50 LieneBerzina

Es biju domājusi vīram uzticēt iepirkt vajadzīgo! 😉

15. Aug 2013, 14:40 LiigaM

paldies, lūkosim pēc žurnāla 😀

15. Aug 2013, 14:39 any27

paldies par ideju - viens variants ir 😀 jāiet lūkot tagad pēc liela, smuka lakata 😀

15. Aug 2013, 14:38 lauvinja

tas, ka vīram var uzticēt - skaidrs, bet bebis pudeli vēl nav mēģinājis, es pieniņu arī neatslaucu, ēdam tikai no pupa. Par to, ka lomas jādala un arī tētim kaut kas jādara - tas skaidrs. nav problēmu, bet soreiz gribas visiem kopā aizbraukt! nu kā - pirmā reizi utt utt 😀 tā īpaši un visiem kopā, pirkt lielam brālim skolas lietas.. salkani, bet nu mums sobrīd svarīgi!
Par klusaku stūrīti - izstaigāju domās visus lielveikalus, neatradu 😀 Savā auto - jā, kamēr laiks daudz maz ok un nav straujas temperatūras maiņas berniņu nesot no veikala uz mašīnu, bet ziemā?
un skaidrs - ka ne jau staigāt apkārt un darīt to maximāli publiski.. bet - darīt to tā, lai netraucētu man un bebim un lai arī mēs netraucētu apkārtējiem!

un te noteikti būtu kāds kurš pasaka - sēdi mājās, nav ko vazāties ar bērnu apkārt 😛 😃

lauvinja lauvinja 15. Aug 2013, 14:26

Es teiktu- laiks mācīties uzticēt bērnu aprūpi vīrietim, šajā gadījumā iepirkšanos, oki, pirmās reizes nebūs īsti ok, bet ar laiku iepraktizēsies 😉 nedosi iespēju - pati pēc tam varēsi sev pārmest, ka viss ir jādara tev pašai - vai tu to gribi?

Lielveikalā, ja nu akurāt sīkam sagribas ēst, var piesēst uz soliņa kādā klusākā koridorā, var ieiet kādā ēstuvē un stūrītī , var pasēdēt savā auto un pabarot mazo. Kaut kā nav bijušas problēmas.

Man šķiet, ka vairāk problēma ir mammai pašai un sīkam, kurm garāmejošie novēršs uzmanību.

Tiesa gan, barojoša mamma ar plikiem izkārtiem pupiem pastaigājoties lielveikalā un atklāti barojot sīko, izpelnījhās daudzu apkārtējo nosodošus skatienus un arī man nešķita ok.