8 padomi ar krūti barojošām māmiņām

8 padomi ar krūti barojošām māmiņām

26. Nov 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņa barošana ar krūti ir emocionāls process, tomēr nereti tas jaunajām māmiņām nav viegls. Ja arī tu esi izvēlējusies barot mazulīti ar krūti, uzzini, ka to veikt, lai labi justos gan pati, gan bērniņš!

Raugi, lai bērniņš krūti satver pareizi

Neļauj bērniņam zīst pašu krūtsgalu, jo tas traucēs piena plūsmu un rezultātā krūtsgali var kļūt sāpīgi un plaisāt.

Kad bērns krūti ir satvēris pareizi, nevajadzētu būt redzamam tumšās ādas oreolam ap krūtsgalu. 

Pagaidi, līdz mazulis ir gatavs ēšanai

Pirms bērniņš sācis zīst krūti, pagaidi, lai viņa mutīte ir plaši atvērta. Tā viņš varēs satvert krūti, nevis tikai krūtsgalu!

Lai gan piens izplūst no krūtsgala, tas uzkrājas visā krūtī un bērniņa mutītei pienu no tās jāizzīž, tādēļ svarīgi, lai bērniņš krūti satvertu pareizi.

Pārliecinies, vai esi apsēdusies ērti

Ja bērniņa barošanas laikā sēdi uz krēsla, pārliecinies, ka tas ir maksimāli ērts! Krēsls ar mīkstu pamatni un atzveltni, kā arī roku balstiem šajā gadījumā būtu labākā izvēle.

Balsti sevi

Stīvums un sāpes mugurā, plecu un kakla daļā var likt tev justies ilgstošas barošanas laikā, bet eksperimentējot ar dažādiem balstiem, piemēram, spilvenu, var justies daudz komfortablāk.

Nēsā barošanas krūšturi

Barošanas krūštura nēsāšana atvieglos piekļuvi krūtij ikreiz, kad mazulīti nepieciešams pabarot. Vispopulārākie no tiem ir krūšturi ar nolaižamiem kausiņiem, jo šādi nav nepieciešams krūšturi novilkt pilnībā vai nolaist tās lencītes.

Prasi padomu

Ja tev ir kādi jautājumi par krūts ēdināšanu, vai arī to neizdodas uzsākt, nepadodies! Vērsies pēc padoma pie vecmātes vai krūts barošanas konsultanta.

Iesaisti barošanas procesā bērniņa tēti

Krūts ēdināšanas procesā vari iesaistīt arī savu partneri. Jaunajam tētim tas palīdzēs rast saikni ar mazulīti un esot ar jums kopā, viņš tev varēs palīdzēt kaut ko atnest vai tevi atbalstīt, ja radīsies tāda nepieciešamība.

Maini puses

Ikreiz, kad bērniņu baro, maini to krūti, kuru viņam piedāvā kā pirmo. Tas palīdzēs regulēt piena pieplūdumu.

Ir bērni, kuri dod priekšroku vienas krūts zīšanai. Tādēļ, ja neizdodas bērniņu pārliecināt ēst arī no otras, ar pienu pilno krūti no tā vari atbrīvot pati. To darot vienlaikus ar bērniņa barošanu no otras krūts, piens plūdīs vieglāk.

Kam tu vienmēr pievērs uzmanību, barojot savu zīdainīti ar krūti?