5 veidi, kā stimulēt krūts gala izveidošanos

5 veidi, kā stimulēt krūts gala izveidošanos

11. Dec 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dažkārt māmiņas krūtsgali mēdz būt neizteikti un tas mazulim rada grūtības zīst. Gadījumā, ja arī bērniņš nav aktīvs krūts gala veidotājs un tas joprojām ir plakans vai ievilkts, jaunā māmiņa var izmēģināt vairākas metodes, kā to labot.

Konsultē psiholoģe un krūts ēdināšanas speciāliste Diāna Zande.

1. Tā kā pēc dzemdībām jaunā māmiņa un mazulis vēl vismaz divas dienas uzturas dzemdību iestādē, katru ēdienreizi palīgā var saukt kādu no mediķiem, kurš parādīs dažādus veidus, kā bērniņu pielikt pie krūts, kā arī palīdzēs iemācīt bērniņam satvert krūti.

2. Krūts gala veidošanai palīdz tas, ja pirms barošanas mamma pati nedaudz paslauc pienu. Krūtsgalu nedaudz jāpamasē, jāstimulē, lai tas piebriest – kļūst izteikti garš, liels un stingrs.

3. Vēl krūtsgala stimulēšanai var izmantot ledus gabaliņu. Tad, ja krūts gals ir ievilkts, pa to pabraucot ar ledus gabaliņu, aukstuma ietekmē tas piebriedīs un izveidosies.

4. Firmai Philips Avent ir palīglīdzeklis – krūts pumpītis, ar kura palīdzību šo plakano vai ievilkto krūtsgalu var papumpēt un padarīt lielāku. Pirms mazuļa zīdīšanas, pieniņu var nedaudz paslaukt. Kad krūtsgals būs piebriedis, mazuli liek pie krūts.

5. Vēl var izmantot arī speciālus krūts uzgalīšus. Tie kopē krūts formu un ar to palīdzību mazulītim krūti ir vieglāk satvert. Šādi viņš iemācās gan krūti satvert, gan to zīst, un šādi izveidojas arī māmiņas krūtsgals.

Kā tu stimulēji krūts gala izveidošanos?