Ko Ajūrvēda stāsta par pirmajām mazuļa dzīves dienām

30. Aug 2012, 10:21 mamma27 mamma27

Lai labāk izprastu ,kas tad ar Denīzi notika viņas pirmajās simts dienās devos uz lekciju pie Ingas Ruņģes.

Jāsaka ,ka šo lekciju ieteiktu katrai grūtniecei,jo tad viņa var jau sagatavoties pirmajām dienām un zinās ko un kā darīt.

Ko tad es uzzināju šajā lekcijā?

Pirmās simts dienas mazulis dzīvo vēl tādā kā citā realitātē. Un tikai pienākot simtajai dienai viņš sāk pamosties un saprot kur tad ir nokļuvis.

Līdz ar simtās dienas iestāšanos var gadīties,ka bērnam piemetas tā saucamā trīs mēnešu krīze. Mazulim var būt aizcietējums, caureja vai arī pēkšņi var atteikties no krūts. Par to nevajagot īpaši uztraukties un drīz tas viss pāries.

Vēl uzzināju ka vislabāk mazuli vannot tieši sestajā dzīves dienā un nadziņus griezt vienpadsmitajā dzīves dienā,jo tad mazais ir izgājis visu ,kas tam paredzēts ,un nagi ir gatavi nogriešanai.

Vēl interesanti bija tas,ka uzzināju daudzus un dažādus veidus kā dabīgi pasargāt bērnu no saslimšanām. Tā kā tuvojas rudens mums ieteica mazuļu un arī lielāku bērnu elkonīšus un ceļgalus iesmērēt katru vakaru pirms gulētiešanas ar persiku vai aprikožu eļļu. Tas jādara no septembra līdz pat maijam katru vakaru. Viegli nav,bet tas pasargājot no saaukstēšanās. Jo ja elkoņi un ceļgali paliekot sausi ,tas vēsta par to ,ka tuvojas saslimšana. šo domāju praksē izmantot,varbūt ka palīdz.:)

Vēl interesanta ideja bija pret klepu bērnam dod saspaidītu banānu ar maltajiem melnajiem pipariem. Kā arī likt sinepju plāksterus vai arī pavisam maziņam pret klepu var iesmērēt pēdiņas ar sinepju eļļiņu.

Savrīgi arī esot īpaši mazuli pirmās simts dienas nevienam nerādīt ,fotogrāfijas nelikt publiskai apskatei,jo lai arī visi it kā vēl mazulim labu,nekad nevar zināt,ko cilvēki domā iekšēji. Tā pat arī vajadzētu sevi un mazo sargāt pirmās simts dienas no ieņemšanas brīža. Jo tas esot laiks,kad mazulis vēl domā palikt puncī vai tomēr iet prom. Tāpēc vēdas saka ,ka labāk šos pirmos trīs mēnešus paturēt noslēpumā ,ka gaidāms mazulis,lai neviens viņam neko ļaunu nenovēl.

īstenībā varētu turpināt vēl un vēl. Bet visus padomus un ieteikumus grūti atcerēties uzreiz,jo mazā Denīze bija uz rokām ,kad klausījos un nebija kur pierakstīt. Tāpēc iesaku apmeklēt šo lekciju,jo daudz labas informācijas bija gan jau esošām mammām,gan topošām.

Huggies® zina, ka Tu vēlies sava jaundzimušā jutīgajai ādai visu to labāko. Tieši tāpēc godalgotās Newborn autiņbiksītes izstrādātas, lai būtu īpaši maigas ar īpašu aizsardzību. Tīra un maiga aizsardzība no Huggies® mazajiem dupsīšiem ar jaunajām Huggies® Newborn, kurām ir mitruma indikators un U veida izgriezums nabiņas vietai.

Skaties video sarunu par jaundzimušā kopšanu - konsultē bērnu māsa Elita Svareniece