Vēlos sniegt savam mazulim māmiņas pienu, tāpēc veidoju piena banku!

Vēlos sniegt savam mazulim māmiņas pienu, tāpēc veidoju piena banku!

05. Jul 2012, 12:28 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Pirmajos mazuļa dzīves mēnešos noteikti vislabākais ir māmiņas piens un es arī turpmāk plānoju barot dēliņu ar savu pienu līdz gada vecumam, tomēr, lai arī es kādu reizi šī gada laikā varētu iziet no mājas bez mazuļa, esmu sākusi veidot piena banku!

 

Arī ar pirmo bērniņu veidoju piena banku, bet tajā gadījumā apsvērumi bija citi- mācības universitātē katru nedēļu, tāpēc, lai nenāktos dot maisījumu, nedēļas garumā pēc barošanas atslaucu pienu un sasaldēju. Pozitīvas pieredzes dēļ arī šoreiz, audzinot dēliņu, esmu sākusi veidot piena banku "gadījumiem, ja nu kas" :)

 

Veidot piena banku var divējādi- atslaucot ar roku vai ar piena pumpīti. Ja māmiņa izlēmusi pieniņu atslaukt ar piena pumpīti, atkal ir 2 izvēlas iespējas- darīt to ar mehānisko vai elektrisko piena pumpīti. Kad māmiņa ir izlēmusi, kādā veidā viņa vēlas veidot piena banku, var ķerties klāt piedāvājuma aplūkošanai veikalos,kas, jāsaka, ir gana plašs!

 

Pirms 4 gadiem, zīdot meitiņu, piedāvājums nebija ne uz pusi tik plašs,tāpēc izvēlējos parastāko Canpol mehānisko piena pumpīti,kas arī,protams, nebija slikts, bet, liekot to lietā, sapratu pāris lietas, ko gribētu nedaudz citādas, tāpēc šogad jau grūtniecības laikā, veltīju laiku, lai atrastu tādu piena pumpīti, kas sniegtu vairāk priekšrocības nekā iepriekšējais.

 

Man bija svarīgi, lai piena pumpītis ir savstarpēji komplektējams ar citām šīs firmas pudelītēm un trauciņiem, lai piena bankas veidošanu veiktu veiksmīgāk. Apsverot šo kritēriju, acīs "iekrita"  Philips Avent mehāniskais pumpītis (eletriskos uzreiz atliku, jo atceros, ka iepriekš iegātais Medela piena pumpis radīja sāpes).

 

Tātad, kāpēc beigu beigās nosliecos par labu Philips Avent piena pumpītim:

- visi trauciņi, pudelītes no Philips Avent klāsta ir savstarpēji kombinējami, tāpēc pieniņu var atslaukt pa tiešo pudelītē vai VIA trauciņā;

- atšķirībā no elektriskā piena pumpja, to var paņemt līdzi jebkur :)

- silikona ziedlapas diafragna padara efektīvu piena atsūkšanu, imitējot bērna zīšanu (tas nav tikai reklāmas sauklis- kamēr baroju mazo ar vienu krūti, varu no otras atslaukt,tādējādi stimulējot pieniņa veidošanos no jauna)

 

Kā glabāt piena banku?

 

Istabas temperatūrā līdz 22 grādiem pienu var glabāt līdz pat 10 stundām. Ja istabas temperatūra ir augstāka par 22 grādiem, tad ieteicamais glabāšanas laiks istabas temperatūrā ir 4 stundas. Ja atslauktais piens tiek pareizi atvēsināts, tad ievietots ledusskapī tas var atrasties līdz pat 8 dienām.

 

Kā zināt, vai atslauktais pieniņš pietiks?


Šis jautājums noteikti ir ne tikai māmiņai, kura mazuli vēlas atstāt kādam uz pāris stundām, bet arī tam cilvēkam, kurš paliek ar mazuli, lai būtu drošības sajūta, ka bēbītis būs paēdis un nejutīs izsalkumu. Kā stāsta zīdīšanas konsultanti, pieniņa norma, kas nepieciešama bērniem uz vienu kilogramu svara, ir 150ml diennaktī. Piemēram, mans dēliņš pašreiz sver 4 kilogramus, kas nozīmē, ka viņam diennaktī būs nepieciešami 600ml piena.

 

Lai veicas izveidot savu piena banku un pēc iespējas ilgāk sniegt mazulim to labāko- savu pieniņu!

 

Kristīne


Vai tu veidoji piena banku savam mazulim? Sasaldēji pieniņu vai glabāji tāpat?

Nebijusi atlaide Philips AVENT mehāniskajam krūts pumpītim!!!