Taivānā ar likumu aizsargā krūts barošanu publiskās vietās!

Taivānā ar likumu aizsargā krūts barošanu publiskās vietās!

14. Sep 2011, 21:06 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Lūk, tas ir saprotams! Sērfojot internetā uzgāju patiesi iepriecinošu ziņu! Taivānā ar likumu ir aizsargāta (jā, patiesi aizsargāta) krūts barošana sabiedriskās vietās!

 

Kādam tas var šķist nedaudz amizanti,jo kādēļ gan jāizdod īpašs likums vai noteikums tam, kas it kā pašsaprotams- bēbītis taču tikai vēlas paēst! Bet nekā! Izrādās Taivānā bijuši gadījumi, kad ar krūti barojošām māmiņām ir aizrādīts par barošanu sabiedriskā vietā. Bet nu tā ir pagātne!

 

Tagad ikviens, kurš barojošai māmiņai lūgtu atstāt valsts iestādi, lielveikalu, lidostu, vilcienu vai metro, tiks sodīts ar 30'000 Taivānas dolāriem, kas ir aptuveni 990$! Lieliski, vai ne?

 

Paziņojumā tika arī teikts: "Mēs aicinām sabiedrību izrādīt lielāku cieņu pret māmiņām, kuras baro bērnu ar krūti, lai atbalstītu un radītu draudzīgu apkārtējo vidi."

 

Paldies, Taivāna, par novatorisko veidu, kā radīt sabiedrībā sapratni!

 

Ko Tu domā par šo Taivānas ierosinājumu?

13. Nov 2010, 13:26

Ja mamma barojot mazuli nav izkarinājusi savas krūtis visiem redzot es atbalstu, bet ja neslēpjot demonstrē savas piena kannas neatbalstu!!!😉 Tomēr var lakatu priekšā uzlikt lielveikalos ir speciāla telpa , tad var arī stūrīti barot . Bet kad pati baroju vienmēr to dariju klusā vietiņā , kur mani nevēroja vēl daudz acu pāru. Man tomēr tas bija svarīgs brīdis kontaksts ar savu dēliņu, lai pabarot viņu.