Piens tek pārāk strauji

Piens tek pārāk strauji

11. Mar 2010, 17:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Diāna jautā: kā labak pabarot bērniņu, lai viņš nesarītos gaisu?

 

Baroju bērniņu ar krūti. Piens tek ar tādu strūklu, ka ēdot tiek sarauts gaiss,un ēšana reizēm sanāk tāda raudulīga. Pa reizei lieku mazuli uz pleca, lai atnāk atraudziņa. No tās straujās ēšanas bērniņam sāp puncītis, lietojam Espumizan.Vai ir kāds padoms?

1

Atbild krūts barošanas speciāliste, psiholoģe Diāna Zande:

 

Pirms mamma liek mazuli pie krūts, vajadzētu nedaudz atslaukt pieniņu, kas tek strauji, tie varētu būt 15 - 20 ml. Kad piens ir beidzis tecēt ar strūklu, tad liek mazuli pie krūts. Es ieteiktu mammai ieņemt pozu, kurā viņa ir it, kā atgāzusies atpakaļ, mazulis atrodas viņai vairāk uz vēdera, nevis māmiņa ir pārliekusies bebītim pāri. Ja piens tek ļoti strauji, var mēģināt pirms ēdināšanas uzlikt uz krūtīm vēsu kompresi, bet ar to ļoti jāuzmanās, jo var rasties arī piena sastrēgumi krūtīs.

 

Lai bērniņam nepūstos vēderiņš, pirms katras ēdienreizes mazulis jāliek uz punča. Bieži vien bēbītim sāp vēders ne tikai no gaisa sarīšanās. Mammai ir jāvēro, kas mazulim patīk, kas padara viņu mierīgāku - varbūt vannošana, tad katru vakaru mazais jāliek vanniņā, var pamasēt vēderiņu, paapļot celīšus un piespiest bērna kājiņas pie punča. Ja bērniņam ir bijusi mierīga diena, mamma var paanalizēt, ko viņa ir darījusi, kas ir sekmējis to, ka bērniņš ir mierīgāks. Tomēr, ja bērniņš ir ļoti mazs( 2,3 mēneši), viņam vēderiņš vienkārši VAR sāpēt, un šis periods ir jāizdzīvo.

 

Iesaku mammai pašai atslābt, nesatraukties, jo arī mazulis tad būs mierīgāks!