Krūts barošana publiskā vietā. Par vai pret?

Krūts barošana publiskā vietā. Par vai pret?

14. Apr 2011, 17:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

1. Barošana ar krūti ir kas unikāls, jo māmiņas piens ir labākais.

2. Zīdaiņi ēd ik pēc 2-3 stundām vai biežāk.

3. Tev noteikti būs reizes, kad nāksies doties laukā no mājām ar mazuli vairāk kā uz 3 stundām.

 

1.+ 2.+3. = Tev noteikti būs mazulis jābaro sabiedriskā vietā

 

 

Pastāsti savu pieredzi par bēbīša barošanu sabiedriskā vietā!

 

- Vai Tevi nemulsināja barošana sabiedriskā vietā?

- Kā Tu izvēlies barošanas vietas?

- Vai Tev ir aizspriedumi un pretenzijas pret citām barojošām māmiņām sabiedriskā vietā, ja pati neesi barojusi mazo sabiedriskā vietā?

03. Jul 2010, 22:47

Pirms kādiem diviem gadiem stāvot autoosta redzēju kā viena jaunā māmiņa staigāja un baroja savu mazo ar krūti- tad man tas likās kaut kas nepieņemams, nepiedienīgs, bet kad tagad esmu kļuvusi par māti - skatos uz to pavisam savādāk. 😀 esmu arī pati vairākas reizes barojusi savu mazo mašīnā, vienreiz pat sanāca kad pabaroju mežiņā, kur daudzi pastaigājas, tai skaitā arī daudzas māmiņas. Bija mazlietiņ neērti, bet tas ātri pārgāja, jo paēdis bērniņš ir laimīgs bērniņš un līdz ar to arī laimīga mammīte 😀 Un ja arī kāds to ieraudzīja un kaut ko nodomāja- man tas ir vienalga 😀

02. Jul 2010, 21:41

Jocīgi- atrasties sabiedriskā vietā ar dekoltē līdz nabai, plānā topiņā bez krūštura, kur viss spīd cauri ir ok, bet barot bērnu- tas ir kas nepiedienīgs.
Tas, ka ir nepieciešamība barot bērnu sabiedriskā vietā- tā ir neikdienišķa parādība un nepieciešamība. Nevis modes untums. Drīzāk lidzcilvēkiem vajadzētu iemācīties takta sajūtu un neblenst.
Es esmu barojusi un nevis tāpēc ka tas būtu stilīgi, bet gan tāpēc , ka bērns gribēja ēst. Un nebija man laika domāt , vai es jūtos ērti vai neerti, bet gan vai bērns ir paēdis. Un vairāk mani satrauca cik higeniski tas ir , cik rokas sabiedriskā telpā var būt tīras.

02. Jul 2010, 16:59

Man arī barošana liekas intīms pasākums, ko nevēlos citiem reklamēt. Traucē, ja barojot ir klāt vēl kāds, izņemot manu vīru, tāpēc sabiedriskā vietā izvairos to darīt, tāpat nebaroju bērnu arī ciemiņu un draugu klātbūtnē.Mani tas vienkārši padara nervozu. Bet citādi atbalstu barošanu jebkur, protams, piesedzoties, klaji neatkailinot ķermeņa daļas, jo saprotu, kā ir, kad bērns vienkārši pieprasa!😀

02. Jul 2010, 14:54

Dažkārt jau pašām barojošām mammām tik tā liekās, ka citi neievēro , vai tas, ka neko nesaka nozīme ka neievēro? 😃 Vai tad mamma apjautājās apkārtējiem par to vai citus tas netraucē? Nē taču , pat neiedomājās? Bērna vajadzības tomēr ir pirmajā vietā, bet par pārējos neliekas ne zinis😃 Un tas laikam ir normāli, jo mūsu sabiedrība un vispār cilvēki domā tikai par sevi. Bet atbalstu, ka baro tikai vajag piesegties!

02. Jul 2010, 11:49

Man tā pavisam publiski nav vēl nācies barot mazo, parasti mašīna ir tuvumā un tad arī baroju.
Esmu vienreiz tikai saskārusies ar māmiņu, kura baro publiski- kad vēl strādāju bankā, ieraudzīju ,ka viena sieviete stūrītī ielīdusi, baro mazo, un visi, kuriem bija garlaicīgi stāvot rindā lūrēja. Varēja redzēt, ka māmiņa nejutās īpaši ērti, ka visi lūrēja, tādēļ paaicinājām sievieti uz tukšu kabinetu, lai var mierīgi pabarot mazulīti 😀

Bet es esmu atklājusi, ka slingā ir ļoti ērti pabarot mazo un neviens neko neredz 😀

Muuna Muuna 02. Jul 2010, 10:27

skukjeens
par to ārzemnieci nemaz nebrīnos. Lai arī filmas varbūt nav rādītājs, bet man vēl šodien palicis atmiņā viens moments no filmas "amulets" (vienmēr no rītiem gāja) un tur viena baroja kafejnīcā, piesegusies ar lielu lakatu (bērnu redzēt nevarēja). Pienāca oficiante un palūdzu viņu atstāt kafejnīcu!!! , jo blakussēdētājiem (pārītim) tas nepatika.. Baigi iesēdās atmiņā, jo nevarēju to saprast, kā tā var darīt - pasaukt oficiantu un pateikt, lai tā tur, ar to bērnu tinās... Br... Bet nu arī reālā dzīvē tas tā ir, protams, ne visur, bet ir ..

02. Jul 2010, 10:01

Man diezgan bieži sanāk barot ārpus mājas. Tad ir divi varianti: vai nu barot mašīnā, vai nu sameklēt klusāku nostūri un mierīgi pabarot bērnu. Tāpēc vienmēr ir līdzi plānais autiņš, ar kuru piesedzu gan bērnu, gan krūti, lai apkārtējie, kaut arī labi saprot, ka baroju bērnu, manus plikumus neredz.

Muuna Muuna 02. Jul 2010, 09:59

man arī ir nācies barot ārpus mājas, taču līdz šim tas vienmēr bijis tā, ka izeju, iekāpju ar mazo automašīnā un tur arī baroju, kad neviens neredz. Tikai vienu reizi, kad nesen ceļojām uz Tallinu, nācās barot turpat kafejnīcā. Bijām noguruši no staigāšanas un mazais tieši tajā brīdī taisa milzīgu koncertu. Piesedzos un neviens neko nemanīja. Vienmēr censtos izvairīties no barošanas publiski, bet ja neizdotos, tad man bērns būtu 100% pirmajā vietā un par pārējo vienalga. Kam nepatīk, lai nelūr un ļoti labi, ka nelūr 😃 Piesegtos un barotu vienā mierā! 😀

02. Jul 2010, 09:50

Man arī šķiet, ka barošana ir kaut kas intīms, ko drīkst redzēt tikai bērniņa tētis. Mājas apstākļos vēl pieļaujama vecmāmiņas vai tuvas draudzenes klātbūtne. Vēl neesmu barojusi sabiedriskā vietā. Vienmēr rēķinos ar laiku, cik man ir līdz nākamajai barošanas reizei. Piekrītu, ka var barot sabiedriskā vietā, bet klusā vietiņā ar aizsegu. 😀

taschinka taschinka 02. Jul 2010, 09:42

Domaju,ka var barot,bet vienigi piesedzot,lai citi neredz plikumus,jo tas butu nepieklajigi.

02. Jul 2010, 08:30

Man kad nācās barot ārpus mājas es to dariju mašīnā iedarbināju motoru, lai nav karsti! Bet noteikti aizsedzu ar lakatu , lai neko neredz. Jo neuzskatu par normālu visiem rādīt savu krūti. Man liekas, ka krūts barošana ir ļoti intīms brīdis. Kā arī jābūt labam kontaktam ar mazuli , nevis svešai acij jāskata visi mani labumi!
Es esmu pret, ka krūts barošanu reklamē sabiedriskā vietā , jo vienmēr ir iespēja to izdarīt nemanāmi. Piesegties vai aiziet kur mazāk cilvēku!

02. Jul 2010, 07:53

bij perjods kad sanāca bērnu barot publiskā vietā

parasti nogāju kur malā lai tik loti nerēgojas

attieksme tāda : ko tu tur dari?? aaa baro nu tad ejam prom