Kad atļaut ciemiņiem turēt bēbīti?

Kad atļaut ciemiņiem turēt bēbīti?

18. Jan 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulītim ienākot pasaulē, ir tik daudz radu un draugu rokas, kas vēlas viņu paturēt rokās, apmīļot un citādi izrādīt uzmanību. Kad atļaut ciemiņiem turēt rokās bēbīti? Stāsta Māmiņu Kluba eksperte pediatre, ģimenes ārste Gerda Lielause.

Tas, kad ļaut radiniekiem un tuvākajiem draugiem apciemot bēbīti ir atkarīgs no jaunās māmiņas pašsajūtas. Ja ir gripas laiks, tad labāk tikšanos pārcelt uz pāris nedēļām, bet ja mājinieki jūtas labi un arī ciemiņi ir veseli, nav iemesla raudzības atcelt. Pats galvenais nosacījums- nomazgāt rokas un nešķaudīt un neklepot bēbīša tuvumā, jo ikviens cilvēks tomēr ir ar saviem mikrobiem.

Tāpat vajadzētu atcerēties, ka visiem radiniekiem- omītēm, opīšiem, māsām un brāļiem mazulis rokās nav jātur! Tā kā jaundzimušā imūnsistēma vēl nav nobriedusi, nebūtu prāta darbs dot visiem pēc kārtas dot turēt bēbīti. Vēl jo vairāk tāpēc, ka šāda došana "no rokām uz rokām" rada stresu gan māmiņai, gan mazulim.

Kad mazulis būs "apvēlies" - aptuveni 2-3 mēnešu vecumā- viņu varēs turēt gan omītes, gan opīši, gan citi radinieki un draugi un tas mazulim neizraisīs stresu, bet tagad- pacietību un mieru mājās!

Māmiņu Klubs

Kad Tavās mājās ieradās pirmie ciemiņi?

 

20140103101715-69639.jpg

Meklē labākajos Latvijas veikalos! Neaizmirsti Huggies® jaundzimušo autiņbiksītes ielikt savā dzemdību somā, lai pirmā satikšanās lielajā pasaulē būtu maiga, mīksta un sausa!

20131104200519-71679.jpg

18. Jan 2014, 10:52

mums pec sadas paturesanas kaut vai uz paris minutem, pirms gulet iesanas ir tada histerija, ka labak nedot rokas un ciemos nebraukt!