Kā sagaidīt mājās bēbīti?!

19. Feb 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai tavs mazulis ir jau piedzimis, un Tu vari dalīties patīkamā pieredzē, kāda tad bija tava un bērniņa atgriešanās mājās no dzemdību nodaļas! Varbūt Tu tikai gaidi, kad viņš ieradīsies šajā pasaulē un prāto, vai partneris mājās būs visu sagatavojis, vai tev uzreiz, atbraucot mājās būs jāķeras pie putekļu lupatas un jāmazgā grīda?

Lai mājās negaidītu nepatīkami pārsteigumi, iedod šo rakstu izlasīt savam bērniņa tētim!

Latviešiem nav pieņemts salikt bērna gultiņu, pirms mazulis ir ieradies pasaulē, tātad – visas rūpes par to, ka atbraucot mājās viss būs ideāli, gulstas uz tēta pleciem!

Ar ko tad būtu jāsāk?

-    kamēr māmiņa ar mazuli ir dzemdību nodaļā, tētim jāparūpējas par to, lai aiz viņa nepaliktu netīro trauku kaudzes, netīrā veļa nokļūtu veļas grozā, bet vislabāk veļas mašīnā, un negludinātās veļas kaudzes pievarēt palīgā vajadzētu pieaicināt kādu radinieci vai draudzeni. Droši iesaisti savu mammu, sievasmāti vai kādu sievieti, kurai jau ir pieredze ar bērniņiem!

-    Saliec mazuļa gultiņu! Izslauki to ar mitru lupatiņu, ļauj izžūt. Nenovieto to tieši pie loga vai radiatora, kā arī vēlams ne elektrisko kontaktu tuvumā.

-    Izsūc ar putekļu sūcēju matracīti vai izklapē to svaigā gaisā ārā.

-    Tad – sakārto izmētātās lietas ( tas nenozīmē, ka tās iestūķējamas skapī!!!)

-    Uzklāj tīru gultasveļu jūsu gultai. Netīro vēlams ielikt mazgāties!

-    Izpurini gultas pārklāju, galdautus u.c. izpurināmas lietas!

-    Izsūc vai izpurini aizkarus!

-    Izsūc mīkstos grīdas segumus!

-    Noslauki putekļus visur, kur tie var būt!(Arī uz skapjaugšas!)

-    Māmiņa noteikti jau būs nolikusi pa ķērienam gultasveļu bēbītim, gultiņā ieklāj paladziņu. Vislabākie ir paladziņi ar gumiju, ko var stingri uzvilkt uz matracīša. Ievelc segas pārvelkamajā sedziņu. Spilventiņš mazulim nav nepieciešams, tā vietā vari ieklāt salocītu spilvendrānu.

-    Ja gultiņai ir paredzēts baldahīns vai apmalītes, beigās pieliec arī tās!

-    Jau pirms bēbīša vešanas mājās vari iegādāties pirmo dāvanu – muzikālo karuselīti, kuru piestiprini pie gultiņas malas. Mīkstās rotaļlietas nav piemērotas mazam zīdainītim!

-   Ja vēlies iepriecināt māmiņu, ienes istabā vāzi ar ziediem, tikai izvēlies tādas puķes, kurām nav smarža un izteikti ziedputekšņi!

 - Aizbrauc uz veikalu un iepērcies! Nekas nevar būt sliktāks, kā tukšs ledusskapis pirmajā dienā ierodoties mājās no dzemdību nodaļas.

Izmazgā vannas istabu un tualeti!

 -  Izrotā māju ar baloniem, uztaisi uzrakstu „Sveicam mājās”, vai kā savādāk izpušķo telpas lai māmiņai un bērniņam rastos svētku sajūta!

-    Sakrāmē somā drēbes māmiņai, nopērc puķes un padomā par to, kā izpušķot auto, ar ko vedīsi mājās savus mīļos!

-    Neaizmirsti paņemt fotoaparātu vai videokameru!

-    Tagad Tu esi gatavs doties uz dzemdību nodaļu pakaļ saviem mīļajiem!
 

Lai veicas! 

Dalies pieredzē, kā Tavs mīļotais sagaidīja Tevi un mazo mājās no dzemdību nodaļas, iesūtot ziņu šeit!