Kā atradināt bērniņu no krūts ēdināšanas?

Kā atradināt bērniņu no krūts ēdināšanas?

08. Oct 2011, 20:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Meitenītei ir gads un 2 mēneši un māmiņa vēlas savu meitiņu atradināt no krūts.Kā to izdarīt? Konsultē pediatre, ģimenes ārste Vizma Meikšāne.

 

Jautājums:

Meitenītei ir gads un 2 mēneši un māmiņa vēlas savu meitiņu atradināt no krūts. Viņa ir devusi piena maisījumu, no kura mazulīte ir atteikusies, ko viņai darīt?


 

Pēc gada vecuma, protams, būtu jāizmanto specializētie piena maisījumi, kurus varam šajā gadījumā piedāvāt no krūzītes, ja atsakās dzert, tad ar varu nav jāspiež, jo pēc gada vecuma piena produkti kopumā jāsaņem ir apmēram 500 grami. Ja ēd kefīru, jogurtu, biezpienu un sieru un varbūt ir sākuši lietot govs pienu, kurā vāra putras un piena zupas, tad parēķinot bērniņš saņem šo piena daudzumu pietiekami un varbūt piena maisījumu nevajag. Ir vienmēr izeja no bezizejas.

 

Ja bērniņš labprāt ēd piena maisījumu, mēs droši to varam viņam piedāvāt līdz pat 3 gadu vecumam. Piena produktos esošās labās vielas ir ļoti nepieciešamas bērna veselīgai attīstībai, tāpēc mācīsim bērniņam ēst pilnvērtīgu ēdienu.

 

***

Uzdod savu jautājumu Māmiņu Kluba speciālistiem, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!