Aitādas maiss vs. vissezonas mazuļa ietinamā sega: ko izvēlēties zīdainītim?

Aitādas maiss vs. vissezonas mazuļa ietinamā sega: ko izvēlēties zīdainītim?

06. Jun 2012, 10:17 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Tuvojoties vēsākam un rudenīgam laikam, aktuāls kļūst jautājums- kādu sedziņu bēbītim iegādāties, ja mazulim šis būs pirmais rudens un pirmā ziema un nekas siltāks nav sarūpēts? Ja Latvijā vienmēr aktuālas bijušas vilnas sedziņas vai aitādas maisi,tad tagad, rūpējot mazuļa pūriņu,esmu iepazinusi Lodger Bunker dubultās sedziņas, kuru galu galā esmu izvēlējusies arī savam gaidāmajam mazulim, kas pasaulē nāks septembrī!

 

 

Lai gan mājās ir arī aitādas maiss, kurā vizināju ziemā savu meitiņu pirms 4 gadiem, izlēmu par labu šai dubultajai sedziņai,kas ir ar daudz universālāku pielietojumu. Protams,tagad, kamēr bēbis mierīgi vēl dzīvojas pa punci, grūti spriest par tā funkcionalitāti, tomēr vēlējos ar jums padalīties apsvērumos,kas man lika izvēlēties tieši Lodger Bunker dubulto sedziņu:

- tā sastāv it kā no divām daļām, tādējādi to ir iespējams lietot it visos gadalaikos, arī vasarā (izmantojot silto oderīti);

- audums ir elpojošs un mazuli nesviedrēs;

- visa sedziņa ir no patīkama materiāla;

- kā zināja stāstīt kāda paziņa, viņa ziemā savai meitiņai nevilka kombinezonu, bet tikai siltāku jaciņu un šajā dubultajā sedziņā iekšā;

- ap galviņu var izveidot savilkumu,tādējādi bēbītis ir iekšā tādā kā ligzdiņā un nekas nekur nepūšas garām;

- abas daļas var lietot gan guļamajos ratiņos,gan sēžamajos ratos, gan arī autosēdeklītī (īpaši tas ir aktuāli, lai bērns nebūtu jātuntulē un mašīnā sedziņu viegli var atsegt);

- sedziņa der līdz 3 gadu vecumam, bet aitādas maisā bērniņu noteikti tik ilgi ielikt nevar;

- ir ļoti plaša krāsu izvēle,tādējādi lieliski var pieskaņot ratiem,ko darījām arī mēs!

 

Šīs ir tās priekšrocības, kuras atzinīgi novērtēju jau pirms bēbītis ir ieradies pasaulē! Noteikti padalīšos pieredzē, kā bēbītis novērtē šo sedziņu un galu galā- kāda ir ziema ar šo sedziņu!

 

 

Kristīne

Kāda sedziņa ir Tavam mazulim vēsākam laikam? Aitādas maiss vai ietinamā sedziņa?

princesemince princesemince 22. Aug 2011, 20:10

mēs pirkām tieši to, ko amorisita saitē norādījusi. var izvērt gan ratu siksnas cauri, gan arī autokrēsliņa siksnas, jo ir paredzētas tam vietas. tāpat var savilkt to augšpusīti, nostiprinot uz ragavām.

22. Aug 2011, 18:03

Mūsmājās arī cieņā ir aitādas Womar guļammaiss ar pagarinājumu 👍 Ratos feini var ielikt, siksnas visur veras cauri, ja vēlas, tad virspusi var noņemt nost un paliek mīksta aizmugure. 😀 Esmu ļoti apmierināta.

princesemince princesemince 22. Aug 2011, 13:40

es laikam tik lielam nepirktu. protams, var likt ragavās vai ratos, ja dodas ļoti garās pastaigās un bērns pacietīgi sēž tajā savā transporta līdzeklī.

princesemince princesemince 22. Aug 2011, 08:13

es iegādājos aitādas guļammaisu. nezinu, kā citi, bet mūsējais der līdz 3 gadu vecumam, t.i., līdz tādam augumam, kāds ir vidēji 3gadniekam. tā kā mūsējam arī rati jau ir par mazu, tad arī guļammaiss ir tieši tikpat daudz par mazu, taču, ja es liktu kā siltinājumu ragavās, tad sēdus stāvoklī derētu, nederētu gulēšanai. principā var lietot arī visos nosauktajos gadījumos, izņemot vasarā, kad es īsti nesaredzu ļoti lielu nepieciešamību lietot ko tādu.
principā uzskatu, ka šī Lodger Bunker sega ir ļoti laba, bet nav pārāk izplatīta, tādēļ arī iegādājos plašāk izplatīto "ratu siltināšanas" veidu 😀 tas mums arī izmaksāja lētāk, bet nu šie ir tādi izdevumi, kurus vērts izdot, jo ziemā taču arī ar zīdaini gribas pabūt laukā ilgāk 😀