Vīrieša jautājums: kāpēc "nesanāk" bērni?

Vīrieša jautājums: kāpēc "nesanāk" bērni?

31. Aug 2018, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņa ieņemšana turpinās ar grūtniecību. Un, ja pārim ar ieņemšanu ir problēmas, neiestājas arī grūtniecība. Pirmkārt, parasti par kaut kādām problēmām aizdomājas sieviete. Bet apsekojot sievieti, nododot analīzes, visi rezultāti var parādīt, ka ar viņu viss kārtībā. Tātad - kaut kas nav kārtībā ar otras pusītes veselību..

Protams, galvenais, kas vajadzīgs veiksmīgai ieņemšanai ir laba sperma, jo veiksmīgai apaugļošanai vajadzīgi 10 miljoni spermatozoīdu, kas tiecas nokļūt līdz finālam! Spermas kvalitāte atkarīga no testosterona hormona līmeņa organismā.

Pievērsiet uzmanību: vīrieši ar augstu testosterona līmeni organismā parasti ir vidēja garuma, nereti viņu ķermeni klāj liels matiņu skait.s

Kādi faktori negatīvi ietekmē bērniņa ieņemšanu no vīrieša puses?

1. Vecums: pēc 35 gadu vecuma samazinās testosterona izstrāde un spermatozoīdu skaits sēklas šķīdumā.

2. Svars: liekie kilogrami izraisa hormonālo disbalansu, bojā endokrīno funkciju, samazina spermas daudzumu un spermatozoīdu kustīgumu.

3. Smēķēšana negatīvi ietekmē spermatozoīdu DNS. Bez tam, sēklas šķīdums smēķētājam ir vairāk pakļauts agresīvajai maksts skābās vides ietekmei, attiecīgi tas samazina spermatozoīdu iespējas izdzīvot.

4. Alkohols: samazina testosterona līmeni organismā un negatīvi ietekmē veselas spermas izstrādi.

5. Pārkaršana - pirts, sauna, sintētiska apakšveļa, vatētās segas - spermatozoīdi ir ļoti jutīgi pret siltumu, jo viņu veidošanās process notiek temperatūrā, kas ir par 1-2 grādiem zemāka kā ķermeņa iekšējā temperatūra.

6. Traumas attiecīgajā ķermeņa apvidū, šaurs, piespīlēts apģērbs, potenciāli bīstamie sporta veidi - braukšana ar velosipēdu, piemēram.

7. Slikti ekoloģiskie apstākļi: piesārņots gaiss, darbs ar toksiskām vielām, paaugstināts radioaktīvais starojums.

Spermas rādītājus ietekmēt var arī: vīrieša dzimumorgānu funkcionālie traucējumi u.c Vīrietim jādodas pie urologa, kurš var atklāt kādu saslimšanu vai, tieši otrādi, pāri nomierināt ar ziņām par to, ka vīrietis ir vesels.

Pat parasta vīrusa izraisīta saslimšana spermas veidošanos var ietekmēt 2-3 mēnešus.

Sāciet gatavoties ieņemšanai laicīgi:

Lai uzlabotu spermatozoīdu kvalitāti, atsakieties no kaitīgiem ieradumiem, sevišķi no smēķēšanas un alkohola lietošanas, izvairieties no karsto vannu, pirts apmeklējumiem.

Ja mēģinājumi tikt pie bērniņa nesniedz gaidīto rezultātu un ar sievieti viss ir kārtībā, vīrietim jādodas pie speciālista, lai veiktu īpašas analīzes - spermogrammu. Tā pastāstīs vairāk par spermas koncentrāciju, daudzumu un spermatozoīdu kutīgumu.

Ja rādītāji ir normāli, ir iespējams veikt vēl dažus testus. Piemēram, ir tests, ar kura palīdzību iespējams noteikt spermatozoīdus, kas traucē apaugļošanās proesu. Vēl viens neauglības iemesls var būt saistīts ar "nobriedušajiem" spermatozoīdiem.

Ko ēst, lai uzlabotu spermas kvalitāti?

Uzturs nav pats galvenais, un tomēr, arī tam ir liela nozīme bērniņa ieņemšanas procesā. Vīrieša ēdienkartē regulāri jābūt:

  • olas dzeltenumam, kurā atrodas B12 vitamīns, jo tas aktīvi palīdz veidot spermatozoīdus
  • žāvētajiem augļiem, zivju eļļai, kas regulē endokrīnās sistēmas darbu
  • paprikai, brokoļiem, apelsīniem, zemenēm, jo tie visi satur C vitamīnu, kas paaugstina spermatozoīdu kustīgumu
  • spinātiem, rāceņiem, mandelēm, kas uzlabo spermas kvalitāti
  • graudaugu produktiem, ciedru riekstiem, sarkanajai gaļai, kas veicina kustīgas spermas izstrādi, kā arī palīdz pavairot derīgo spermatozoīdu skaitu

Daži fakti:

Britu zinātnieki uzsver, ka gada vēsajos mēnešos vīriešiem samazinās testosterona izstrāde.

Brazīļu dietologi iesaka kafijas dzērājiem bērniņa plānošanas laikā neatteikties no šī iemīļotā dzēriena, jo, kā viņi novērojuši, vīriešu sperma, ja vīrietis izdzer 6 kafijas krūzītes dienā, ir kustīgāka.

Kanādas psihologi apgalvo, ka hronisks stress būtiski palēnina spermatozoīdu veidošanās procesu.

Amerikāņu mediķi apgalvo, ka lubrikantu lietošana dzimumakta laikā neietekmē būtiski bērniņa ieņemšanu.

Māmiņu Klubs