Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

VIDEOfilma: gatavojies dzemdībām kopā ar Māmiņu Klubu!

28. Jul 2014, 23:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kvalitatīvu informāciju par grūtniecības laiku un bērniņa audzināšanu var atrast visur- gan dzemdību nodaļās, kur topošie vecāki vienmēr var saņemt informāciju, gan īpašos rīkotos kursos, gan vecāku raidījumos, gan internetā.

Vecāku kursi, gan topošo vecāku, gan jauno vecāku, ir iespēja pabūt kopā līdzīgi domājošiem cilvēkiem. Tiešām prieks, ka arī vīrieši nekautrējas iesaistīties bērniņa gaidīšanas laikā un kopā ar māmiņu apmeklē kursus. „Ja pirms 8 gadiem, vīrieši šādos kursos bija retums, tad tagad izbrīnu mēdz radīt tas, ka tēvu kursos nav,” stāsta vecmāte Inese Kampusa.

Tā kā bērniņa radīšanā, gaidīšanā un audzināšanā piedalās divi – sieviete un vīrietis, tad sievietei svarīgi sajust atbalstu no vīrieša puses. Mūsdienās svarīgi ir būt informētam vīrietim gan par zīdīšanu, gan autiņbiksīšu maiņu, gan audzināšanas principiem. Tie, kas tagad ir jaunie tēvi, apzinīgi, sirsnīgi un bez jebkādām problēmām uzņemas rūpes par mazuli, par ko ir liels prieks!

Biežāk uzdotie jautājumi dzemdību kursos ir par tēva vietu dzemdībās (ko viņš dara, vai viņam ir jābūt līdzi utt), kāda starpība starp līgumu ar vecmāti un līgumu starp ārstu, kā būt drošai par dzemdībām? Katram jautājumi un atbildes būs citas. Tomēr galvenais ir izrunāties, lai nebūtu šaubu ēnas un būtu pārliecība par sevi.

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI MĀMIŅU KLUBĀ

Noskaties Māmiņu Kluba sagatavoto filmu par dzemdībām!