Būt aktīvai arī gaidību laikā: gaidīsim vingrošanas nodarbībās Māmiņu kluba Vecāku skolā. VIDEOieskats

24. Oct 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecības laikā sievietes ķermenis piedzīvo lielas pārvērtības, taču tas nav iemesls, lai izvairītos no fiziskām aktivitātēm. Tieši pretēji – grūtniecēm piemēroti vingrinājumi palīdz uzlabot pašsajūtu, mazina tūsku un sekmē asinsrites sistēmas darbību.

Fizioterapeite Kristīne Asonova nodarbību laikā ne vien praktiski nodarbina  topošās māmiņas, bet iepazīstina arī ar teoriju, kas ļauj daudz labāk iepazīt un izprast notiekošos procesus ķermenī.

Apmeklēt grūtnieču nodarbības Māmiņu klubā var ikviena topošā māmiņa, neatkarīgi no tā, kurā grūtniecības nedēļā viņa atrodas, parasti topošās māmiņas apmeklē nodarbības

  • pirmajā trimestrī, lai iegūtu lielāku slodzi 
  • otrajā trimestrī, lai mācītos just un aktivizēt muskulatūru
  • trešajā trimestrī, lai gatavotos dzemdībām un pēcdzemdību periodam

Grūtniecības laikā pievērsties fiziskām aktivitātēm ieteicams vismaz 2-3 reizes nedēļā. Turklāt katra māmiņa var piemeklēt sev tīkamāko nodarbi – vai tās būtu garas pastaigas, peldēšana, joga,  vai vingrošana. Pats galvenais – pirms uzsākt vai turpināt fiziskās aktivitātes grūtniecības laikā, jākonsultējas ar savu uzraugošo ārstu, jo tieši viņš būs tas, kurš vislabāk varēs novērtēt topošās māmiņas veselības stāvokli.

Apmeklējot grūtnieču vingrošanu, topošās māmiņas var ne tikai apgūt noderīgas prasmes, bet arī labi pavadīt laiku citu māmiņu sabiedrībā. Un būt aktīvai tik tiešām ir katras mammas pašas izvēle, galvenais, lai tas ko darām, mums tiešām patiktu un sniegtu gandarījumu.

Grūtnieču vingrošana ar fizioterapeiti Kristīni Asonovu