Vēstulītes Miķelim. 14. nedēļa

Vēstulītes Miķelim. 14. nedēļa

06. Apr 2017, 22:01 Co_ora Co_ora

02.04.2016

Urā, sveicu tevi ar veselām, nu jau 14, nedēļām! Kā jau tas brīvdienām pieklājas - darīju neko! Visu laiku gaidu, kad aplikācija iesūtīs kādu jaunu dzīvokļa piedāvājumu, vēl pāris reizes izeju cauri ss.lv piedāvājumam un mēģinu neaizmirst, ka visam vajag laiku un jāapbruņojas ar superpacietību!

03.04.2016

Šovakar tavs tētis devās spēlēt futbolu un sarunājām, ka es pa to laiku sarakstīšu tādu kā kopsavilkumu normālākajiem un izdevīgākajiem dzīvokļiem! Tā es, protams, arī izdarīju un tad, kad viņš atbrauca no futbola - devāmies uzreiz ceļā izpētīt, kamēr nepaliek tumšs un neko neredzēsim! Tas tik bija piedzīvojums! Bijām Dzirciema ielā, kur viss, pat piebraucamais ceļs likās maziņš, arī noskatītais dzīvoklis uzreiz sāka likties maziņš :) Devāmies uz Vaidelotes ielas masīva pašu galu un .. ak vai! visur miskastes izārdītas, staigā jocīgi cilvēki, māmiņa stumj ratus, abi vecāki dzer aliņu. Nē, kaut vai par velti dos, te es nedzīvošu! Apskatam Reņģu ielu, kas ir pavisam maziņa un šķiet normāla. Dodamies uz Balto ielu, kas man, par lielu brīnumu, nav tik šausmīga kā es biju sadomājusies, bet nu, māja pie mājas, starp mājām jocīgi cilvēki, kas piedzērušies vēl kāpj virsū motociklam un tad gāžas gar zemi! Trakums. Un tad mēs aizbraucām uz Riekstu ielu - diezgan kluss, nenormāli zaļš - koks pie koka! (kā vēlāk izrādīsies, tur ir vismaz 10 dažādi koki vienā mazā pļavā!) un aiz mājas bērnudārzs. Pat izkāpām no mašīnas un apstaigājām apkārt mājai, lai nolūrētu kurš tad ir tas dzīvoklis, kas tiek pārdots - pirmais stāvs un gala dzīvoklis, hmm. Bet abi esam saviļņoti, rajons mūs ir kārtīgi uzrunājis, tāpēc Raitis sazvanās ar īpašnieku un uz rītdienu runājam tikšanos. Jēj!!

04.04.2016

Tad nu veiksmīgi pienāk nākamās dienas rīts un dodamies apskatīt dzīvokli! Tālāk seko ātrais (:)) uzmetums, ko uzrakstīju, lai nebūtu katram savā ģimenē jāstāsta kā tas notika :D nofočēju un ieliku whatsapp grupiņā!

Piebraucām pie vakar nolūkotās mājas, parkojamies (ir vieta kur parkoties pie mājas un ir arī ceļš pie mājas (bet ne lielais), kur var atstāt tādi nejēgas kā es!). Ļoti gaidījām, kad ieraudzīsim, jo īpašnieks jau vakar pa telefonu teica, ka virtuvei kkas nav ( bildēs nebija 3.istaba un virtuve!).

Sākums labs – durvis dubultās, ārējās jaunas, normālas. Koridors plašs, būtu vieta gan kārtīgam skapim, gan apaviem, gan kur ratus nolikt + tāds kambarītis, kur varēs visādas ziemas lietas sapakot. Vannas istaba uzreiz pa labi, vannasistaba plaša, ar vannu ( kurā arī ir duša, tikai droši vien kāds aizkariņš jāliek). Mums patīk, ka wc kopā ar vannu, jo tad divas telpas lieki vietu neaizņem. Ejam tālāk – ilgi gaidītā istaba, kas bildēs nebija – caurstaigājama, bet laba plānojuma viesistaba, kurai galā pa labi tāds velvējums virtuve (tātad virtuve savienota ar viesistabu). Nekāda virtuves iekārta nav, nekādas gāzes plītis, ledusskapji utml nav. Ejam tālāk – galā tieši priekšā ir durvis, kas ved uz tādu kā pieliekamo – super, būs kur sagrūzt visus mēslus :D Viena istaba pa kreisi, kurā ir balkons un skats uz bērnudārza pusi, pa labi līdzīga izmēra istaba ar skatu pret ielu, kas īsti nav lielā iela, bet mājas piebraucamais ceļš. Pagraba nav. Man, protams, sagatavoti jautājumi uz lapas, es tā kā inspektors staigāju pa dzīvokli, pildspalva rokās, jautāju jautajumus.

Droši vien kādu dien lasīšu un nāks smiekliņš, bet tagad .. tik daudz neatbildēti jautājumi, viss liekas tik sarežģīti un riskanti, uhh!

 

05.04.2016

Visu iepriekšējās dienas vakaru, protams, pavadījām domājot un satraucoties par to kā un kas tagad būs, kā lai netiekam “apčakarēti” un kur lai vispār ņemam naudu pirmajai iemaksai :)

Dzīvokļa jautājums attīstās straujiem soļiem un šodien sarunājām tikšanos pie mums, Āgenskalnā - teicās parādīt visādus papīrus, izrunāt ko tālāk! Satikāmies, izrunājām, iedeva savus kontaktus bankās, pie kā ieteiktu iet un tad jau sazināsimies tālāk ..

06.04.2016

Nedaudz pārņem tāda kā vainas sajūta par to, ka visa uzmanība tiek dzīvoklim, bet mīļajam pintiķim puncī - tā mazāk .. plus vēl tāpat stresiņš par katru darbību ko darām, bailes no tā vai tam visam apakšā neslēpjas kādi zemūdens akmeņi .. ehh!

Šodien devos uz konsultāciju uz swedbank, bet man tur galīgi nepatika ( vispār liekas, ka arī es viņiem ar saviem ienākumiem nebiju īpaši saistoša :) ). Tas nekas, viss notiks tā kā tam jānotiek!

07.04.2016

Manai māsai Montai šodien dzimšanas diena, bet, tā kā viņa dzīvo tālajā Vecpiebalgā, tad tas baigi dzīvē neko nemaina, he.

Mūsu dzīvē svarīgs punkts - noslēdzām rokasnaudas līgumu un iemaksājām veselus 1000 eiro .. parasti tā ir mazāka summa, bet nezināmi spēki saka, ka vajag uzticēties un ļauties. Paklausīsim :)

08.04.2016

Šodiena bija ļoti darbīga diena! Rīts kā rīts darbiņā, pēc tam traukšanās uz asociācijas sēdi, bet pat īsti tur nepaguvu neko paklausīties, jo jau bija sarunāta tikšanās ar SEB bankas pārstāvi, ko ieteica dzīvokļa pārdevējs.

Bankā gāja diezgan labi, uzreiz jau uzrakstīju iesniegumu kā pieteikumu kredītam un tagad tikai jāsagatavo tāme, jāsagaida dzīvokļa vērtējums, vēl daži papīru papīri un jāgaida ziņa vai banka atbalstīs mūsu ģimenīti :)

Vakarā braucām uz Salaspili, lai izgatavotu tāmi kopā ar Juru, kas tomēr dzīvo celtniecības pasaulē un daaaaudz labāk par mums orientējas arī cenās. Kāpēc mums tas vajadzīgs - jo ņemsim uzreiz arī naudiņu remontam, taisīsim tā kā pašiem gribas :) Tā nu, protams, tāmes taisīšana ievilkās un baltā stingrā dzēriena pudele izbeidzās un tētis visu mājupceļu nelāgi oda (pietāmējās, hah! ):) Bet mamma pa ilgiem laikiem brauca pie stūres! :)