Vēdera masāža un ēterisko eļļu lietošana grūtniecības laikā

Vēdera masāža un ēterisko eļļu lietošana grūtniecības laikā

11. Dec 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai zināji, ka eļļas var palīdzēt izvairīties no strijām grūtniecības laikā? Un tas vēl nav viss - tās var palīdzēt izvairīties arī no sliktas dūšas un pat tūskas!

Vairumā gadījumu ētereļļas drīkst lietot grūtniecības laikā, ja tās tiek lietotas saprātīgās devās, atbilstoši lietošanas instrukcijai.

Nevajadzētu lietot fenheli, piparmētru un rozmarīnu. Pirmajos trīs grūtniecības mēnešos vislabāk būtu vispār izvairīties no eļļu lietošanas. Ja nepieciešams tomēr lietot eļļu, tās daudzumam jābūt minimālam. Jāatceras par piesardzību un mērenību. Var izmantot kumelīšu, salvijas, cipreses, jasmīna, lavandas, majorāna, muskatrieksta, rožu eļļu.

Grūtniecības laikā dažkārt sievietēm ir jācīnās ar tādiem nepatīkamiem simptomiem kā slikta dūša, un no tās izvairīties palīdzēt var ingvera eļļa, citrona eļļa, muskatrieksta eļļa, sandalkoka eļļa. 

Lai samazinātu striju rašanās iespējas, var izmantot: mandarīnu eļļu, ģerānijas eļļu, ladana eļļu, burkānu eļļu un mežrozīšu augļu eļļu. 

Savukārt, ja ir tūska, palīdzēt var ģerānijas eļļa, mandarīnu eļļa un arīdzan apelsīnu eļļa.

Pēdējās grūtniecības nedēļās ģerānijas eļļu var izmantot, lai uzturētu reproduktīvās sistēmas tonusu un palīdzētu organismam sagatavoties dzemdībām. Dzemdību laikā var izmantot tādas ētereļļas kā ģerānijas eļļu, citrona eļļu,  - jostasvietas masāžai

Maigas, apļveida kustības masējot vēderu

Otrajā grūtniecības trimestrī, ja pirmais ir noritējis bez sarežģījumiem, var pievērsties arī maigai vēderiņa masāžai.

Siltas plaukstas un to nomierinošās kustības vienlaikus palīdzēs atslābināties gan jums, gan arī bērniņam.

Māmiņu Klubs

PIESAKIES GRŪTNIEČU MASĀŽAI MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ ŠEIT!