Vecmāte: stāties uzskaitē Latvijā var jebkurā laikā!

Vecmāte: stāties uzskaitē Latvijā var jebkurā laikā!

08. Aug 2017, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Esmu stāvoklī jau 32 nedēļas, pašlaik atrodos Anglijā, bet domāju dzemdēt Latvijā! Gribētu uzzināt, vai drīkstu stāties uzskaitē Latvijā no, apmēram, 8.meneša? Un kas tieši man būtu jādara,” vēlas noskaidrot kāda topošā māmiņa. 

Konsultē Māminu kluba dzemdību sagatavošanas kursu vecmāte Kristīne Embure – Zapoļska.

„Stāties uzskaitē Latvijā var jebkurā laikā, arī no astotā mēneša, un patiesībā plānojot dzemdības šeit, viņai to arī būtu jādara!  

Tad, ja sieviete ir Anglijas pilsone, viņai laicīgi, vēl Anglijā esot, vajadzētu noskaidrot, kas viņai jādara un kādām apdrošināšanas polisēm ir jābūt, lai izdevumus par dzemdībām Latvijā segtu Eiropas Savienība, tātad – lai tās būtu bezmaksas.  

Savukārt, ja grūtniece ir Latvijas pilsone, viņai par dzemdībām nav jāmaksā. Viņa var doties uz Latviju un stāties uzskaitē.

Vēl, pirms braukšanas uz Latviju, noteikti ir jāpaņem līdzi visu līdz šim veikto izmeklējumu rezultāti, lai šeit esošajam ārstam vai vecmātei, kas viņu pārņems uzskaitē, būtu informācija par to, kā sievietes grūtniecība ir noritējusi līdz šim,” stāsta vecmāte Kristīne Embure – Zapoļska.

Māmiņu Klubs

Dzemdību sagatavošanas kursi

20130129113732-63076.jpg