Vecmāte: „Mugurējā placenta un papildus daiva neietekmē dzemdību norisi”

Vecmāte: „Mugurējā placenta un papildus daiva neietekmē dzemdību norisi”

09. May 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāda no Māmiņu Kluba lasītājām raksta: „Esmu grūtniecības 3. trimestrī un gaidu vienolas dvīņus. USG speciālists kārtējā apskatē konstatēja, ka man ir mugurējā placenta un papildus daiva, kas iestiepjas priekšējā vēdera/dzemdes sienā. Gribētos uzzināt, ko tas īsti nozīmē, kā tas ir iespējams un kādas sekas var būt? Vai tas var kaut kā ietekmēt dzemdību norisi?”

Inese Kampusa uzskata, ka dzemdību procesā tas nevarētu radīt nekādus sarežģījumus. Vienīgi pastiprināta uzmanība pēc mazuļu nākšanas pasaulē, būs jāpievērš sievietei placentārajā periodā.

„Zinot to, ka placentai ir viena papildus daiva, brīdī, kad placenta piedzims, speciālisti pārliecināsies par to, vai līdz ar placentu no sievietes organisma ir izdalījusies arī papildus daiva.

Tas, ka grūtniecei pie placentas izveidojusies papildus daiva, ir tikai tāds kā ziņojums tam, ka piedzimstot placentai, speciālistam ļoti rūpīgi būs jāpārbauda, vai papildus daiva no sievietes organisma ir izdalījusies.

Tad, ja tā nav piedzimusilīdz ar placentu, speciālists to ir izņem vai nu ar roku, vai instrumentu palīdzību,” skaidro vecmāte.

Māmiņu Klubs 

Vai arī tev ir līdzīga pieredze? 

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI MĀMIŅU KLUBĀ: PIESAKIES->>>