Vecmāte: „Lai uzvarētu bezmiegu, ir jānoskaidro tā cēlonis!”

Vecmāte: „Lai uzvarētu bezmiegu, ir jānoskaidro tā cēlonis!”

29. Nov 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāda topošā māmiņa jautā: „Esmu 3.trimestrī un vēlos uzzināt, kā cīnīties ar bezmiegu. Nevaru iemigt, bet kad tas izdodas, drīz vien pamostos, bet pēc tam atkal nearu aizmigt. Citreiz iznāk gulēt vien 2-3 stundas! Vai drīkst dzert Dr.Tereško tēju „Miegam un mieram”? Ja ir pazemināts asinsspiediens, vai tas nepazemināsies vēl vairāk?”

Konsultē vecmāte Inese Kampusa.

„Šajā gadījumā grūti kaut ko precīzi ieteikt, jo nav zināms iemesls, kādēļ grūtnieci nomoka bezmiegs. Iespējams, ka topošā māmiņa piedzīvo iekšēju satraukumu, vai arī viņu māc kādas bažas. Tātad vispirms, sazinoties ar saviem speciālistiem, viņai pašai būtu jāmēģina noskaidrot bezmiega cēlonis,” iesaka Inese Kampusa.

Tomēr bezmiegu noteikti ir jāpārvar, jo gadījumā, ja māmiņa ilgstoši nevarēs atpūsties un būs satraukta, arī bērniņš jutīsies nemierīgs.

„Šai topošajai māmiņai iesaku lietot baldriāna tabletes. Bezmiega gadījumā drīkst lietot divas tabletes trīs reizes dienā – tas nenodarīs nekādu ļaunumu ne pašai grūtniecei, ne gaidāmajam mazulītim,” pārliecināta Inese Kampusa.  

Atbildot uz jautājumu par Dr.Tereško tēju, vecmāte uzskata, ka to varētu lietot no rītiem, kad grūtniecei ir saspringti nervi un viņa jūtas nervoza.

„Veselības tējas „Mieram un miegam” sastāvā ir vilkābele, kas samazina nervozitāti, piparmētra un melisa – tās tonizē un atsvaidzina, kā arī uzlabo garastāvokli, vīgrieze, kas samazina stresa sajūtu, baldriāns, kas izraisa miegu, virši, kam ir viegla, miegu izraisoša iedarbība un gurķu mētra, kas nostiprina nervu sistēmu un dod tējai patīkamu smaržu.

Asinsspiedienu šīs tējas lietošana neietekmēs. Tomēr, lai risinātu ar bezmiegu saistītas problēmas, topošajai māmiņai noteikti būtu jāsazinās ar savām ārstniecības personām, un jāatrod bezmiega patiesie iemesli,” vēlreiz atgādina Inese Kampusa.

Māmiņu Klubs

 Vai arī tevi naktīs nomoka bezmiegs? Kā ar to cīnies? 

Eksperts

Inese Valdmane

vecmāte Siguldas slimnīcā
Inese Valdmane Vecāku skolā