Vecmāte Inese Kampusa iesaka: Atslābinies un samazini sāpes dzemdībās

Vecmāte Inese Kampusa iesaka: Atslābinies un samazini sāpes dzemdībās

13. Aug 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Eksperti ir vienisprātis,  - atslābināšanās ir efektīvākā un dabīgākā metode, kas palīdz samazināt sāpes dzemdībās. Kad esi atslābinājusies dzemdību laikā, tu pārrauj apburto loku - "bailes - sasprindzinājums - sāpes". Tas ļauj ķermenim strādāt noteiktā ātrumā un nozīmīgi atvieglo dzemdību procesu.

Konsultē vecmāte Inese Kampusa.

Kopā ar citām noderīgām iemaņām, ar atslābināšanās palīdzību ir iespējams samazināt sāpes dzemdību procesā, tāpēc ir vērts sagatavoties dzemdībām speciālos dzemdību sagatavošanas kursos. Tieši tur vislabāk, kompetentu speciālistu pavadībā, iemācīsi atslābināties. Bet neskatoties uz atslābināšanās nozīmīgumu, vairākas tehnikas vislabāk strādā kompleksā veidā, un tomēr, neļauj atslābināties. Un, ja pamani, ka kāda elpošanas tehnika vai uzmanības koncentrēšanas tehnika traucē tev atslābināties, parunā ar ginekologu vai vecmāti, lai atrastu sev piemērotāko atslābināšanās tehniku. Nelaid vējā atslābināšanās nozīmīgumu. Te būs četri pamata soļi, kas palīdzēs tev atslābināties:

•  Ieņem ērtu pozu, kurā katra ķermeņa daļa var atslābināties

•  Izvēlies sev piemērotu uzmanības koncentrēšanas metodi, lai to izmantotu

•  Izdari dziļu ieelpu, ļaujot atslābināties sev izelpas laikā

•  Elpo lēni, bet ritmiski, atbrīvojot un atslābinot savu ķermeni ar katru izelpu.

Māmiņu Klubs

Dzemdību sagatavošanas kursi

Vecāku skolas uzdevums ir iemācīt, kā atrisināt elementāras dzīves situācijas- kā sagatavoties nozīmīgajam notikumam- dzemdībām, kā apģērbt bērniņu, ko darīt, ja viņš raud jau 3. stundu, kā likt pie krūts pēc pieprasījuma vai režīma.

20130129113732-63076.jpg
 

Pavisam kopā Māmiņu Kluba vecāku skolā ir iespēja piedalīties 4 lekcijās – par veselīgu grūtniecību, dzemdībām, atsāpināšanu, elpošanu, dzemdību vietas izvēli, krūts zīdīšanu un jaundzimušā aprūpi.

Eksperts

Inese Valdmane

vecmāte Siguldas slimnīcā
Inese Valdmane Vecāku skolā