Vecmāte: „Gatavojieties dzemdībām savlaicīgi!”

Vecmāte: „Gatavojieties dzemdībām savlaicīgi!”

28. Jul 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzemdības, neraugoties uz to, vai tās būs pirmās, otrās vai jau ceturtās, var radīt satraukumu, neziņu, bailes un daudz, daudz jautājumu. Vecmāte Mārīte Inzule atklāj, kas topošajiem vecākiem jāzina, lai jau mazuļa gaidību laikā gatavotos dzemdībām!  

„Uzskatu, ka tas ir ļoti pareizi, ja topošie vecāki dzemdībām gatavojas laikus, jo šim procesam sagatavotība ir patiesi nepieciešama!

Manuprāt, viens no labākajiem veidiem, kā to darīt, ir apmeklēt dažādas, grūtniecēm un topošajiem vecākiem paredzētas nodarbības! Vienalga, vai tās būtu nodarbības baseinā, vingrošana vai joga, šajos semināros speciālisti galveno akcentu liek uz pareizu elpošanu un izkustēšanos,” stāsta vecmāte.

Tā kā lielai daļai sieviešu dzemdībās nākas piepūlēties, grūtniecības laikā apmeklētajās kustību nodarbībās topošā māmiņa var izkustināt savu ķermeni, kas pēdējās nedēļās pirms dzemdībām dažkārt ir kļuvis pavisam mazkustīgs.

Vēl topošo māmiņu kursos māca elpošanu, kas nozīmē – tā tiek trenēta, lai dzemdībās sieviete jau prastu to darīt pareizi un izvairītos no situācijas, kad pēc gaisa ir jātver.

Tāpat, kādu laiku pirms dzemdībām, grūtniecei ieteicams apgūt dažādas dzemdību pozas. Piemēram, sieviete var izmēģināt, kā ieņemt dažādas pozas uz bumbas, lai sajustu un izprastu, kā šo palīglīdzekli pielietot dzemdību laikā.

„Nodarbības ieteicams apmeklēt arī abiem topošajiem vecākiem kopā, jo otrā puse, klausoties speciālistu teiktajā, ietekmējas un dzemdību procesu sāk uztvert citādāk,” skaidro Mārīte Inzule.

Vecmāte uzver, ka nodarbības, kas paredzētas topošajiem vecākiem, nevajadzētu apmeklēt vien zīmodziņā dēļ, bet gan ar mērķi uzzināt, kā dzemdību laikā rīkoties, kā novērst iespējamos uztraukumus, kas varētu rasties brīdī, kad sieviete iestājas nodaļā un kā sagatavoties dzemdībām arī psiholoģiski un emocionāli!  

Vai jau esi bijusi uz Māmiņu Kluba "Dzemdību sagatavošanas kursiem"? PIESAKIES TIEM ŠEIT->>>

Māmiņu Klubs 

Kādus dzemdību sagatavošanas kursus esi apmeklējusi tu? Vai arī tava bērniņa tētis ir bijis uz kādu no nodarbībām?