Vatsu ūdens terapija- kas tas ir un ko var sniegt Tavai veselībai?

Vatsu ūdens terapija- kas tas ir un ko var sniegt Tavai veselībai?

05. May 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Watsu terapija Lietuvā tiek praktizēta jau 15 gadu garumā gan Viļņā un Kauņā, gan Palangā, taču joprojām daudziem nav ne jausmas, ka kaut kas tāds eksistē, tapēc nolēmām par to pastāstīt un atklāt, kā šī terapija var mums palīdzēt.

Konsultē Jurga Švediene – Watsu terapijas skolotāja.

Lielākā laime pasaulē ir sagaidīt bērnu. Bērniņu gaida viss sievietes ķermenis. Salīdzinoši neilgā laika posmā sieviete piedzīvo lielas pārmaiņas jeb transformāciju, tas ir unikāls notikums. Terapijas laikā sievietei ir iespēja izjust īpašas rūpes. Watsu ir japāņu masāžas veids, tā ir meditācija, ķremeņa dejošana. Šo meditāciju var piedzīvot ne tikai topošā mamma, patiesībā visa ģimene.

Peldkostīms un vēlme darboties

Lai piedzīvotu Watsu terapiju, nav nepieciešamas īpašas prasmes. Viss- kas vajadzīgs – vien peldkostīms un dvielis, par pārējo parūpēsies sertificēts skolotājs. 

Dvēselisks miers un būšana kopā ar bērniņu

Sieviete savu būtību nekad nevarēs apmānīt, jo sievietē mīt viņas dziļākais es, sieviete terapijas laikā var piedzīvot tikai baudu, iegūt labu noskaņojumu, jo muguras sāpes pāriet, arī sāpēs pēdās pazūd, topošās mammas nemiers pagaist. Ja kādam šķiet, ka ar topošo māmiņu varētu kaut kas atgadīties, ir jāsaprot, ka viss, kas var notikt – sieviete  var piedzīvot pāvērtības, viņa gūst iekšējo mieru. Sieviete saprot un jūt, ka viņu novērtē, viņa iemācās pieņemt sevi, savu būtību, apjauš, ka ir saprasta, piedzīvo sevis apzināšanos. Mēs deviņu mēnešu laikā esam kopā ar bērnu, mēs sievietes piemirstam, ka mums ir nepieciešams dvēselisks miers. Mamma gaidību laikā nevar pieņemt nepareizu lēmumu, viņa vislabāk jūt, kāds terapijas veids viņai ir vajazīgs.

Relaksācija siltā baseinā

Watsu terapijas seanss parasti notiek nelielā baseinā, kurā ūdens temperatūra ir 35 grādus sils, tas ir vairāk nekā peldbaseinos ierasts. Tas tādēļ, lai māmiņa varētu pilnībā izbaudīt realksāciju un atpūsties.

Iekšējās mūzikas meklējumos

Terapijas filosofija parāda, ka cilvēkā ir tik daudz, mūsos ir gan saprāts, gan apziņa, arī skaidrība, tāpēc terapijas laikā nav nepieciešama mūzika, jo cilvēka kustības, elpa, ūdens šļakatas un ūdens elpa rada vislabāko mūziku. Sievietei ir jāspēj sadzirdēt sevi, savu iekšējo mūziku.

Miers un harmonija sevī

Sesija ilgst no pus stundas līdz stundai, cilvēki šajā laikā izjūt pilnīgu realksāciju, spēj sazemēties. Pēc terapijas ir sajūta, ka es nelidinos mākoņos, esmu uz zemes, reālajā dzīvē, taču ir tik laba sajūta, ka gribētu lidot pa gaisu.

Watsu terapijas laikā topošā māmiņa ūdenī jūtas līdzīgi tam, ko viņas puncī piedzīvo gaidāmais mazulis.

Kura gan māmiņa nevēlētos piedzīvot šādu relaksāciju, kad iespējams lidot un ne par ko nedomāt. Meklēsim to, kas mūs iedvesmo, atbrīvo, lai justos mierīgas un piepildītas.

Māmiņu Klubs