Vajag tikai ļoti ticēt...

Vajag tikai ļoti ticēt...

07. Jul 2016, 14:32 Mar&Co Mar&Co

Vēlos padalīties ar savu pirmās grūtniecības pieredzi, ko patiesībā varētu saukt jau par otro, jo pirmā bija ārpusdzemdes. 

Viss šis stāsts sākās ar pozitīvu grūtniecības testu, ko uztaisīju savā Dzimšanas dienā pagājušo gad, diemžēl, prieki bija īsi, jo ātri nonācu slimnīcā ar diagnozi- ārpusdzemes grūtniecība. Kas tas ir? Kas būs tālāk? Pirmo reizi izdzirdēju šo terminu un steidzu lasīt forumus  un citu sieviešu pieredzes. Pārliecinājos, ka mēs katrs esam tik ļoti individuāls- tā bija arī manā gadījumā. Par spīti ārstu sacītajam, ka dabīgā ceļā tikt pie bērniņa ir tikpat kā neiespējami, es nepārstāju ticēt un cerēt...

Jauno gadu uzsāku ar jaunas darba vietas meklējumiem, atpūtos mājās, spītējot salam centos izskriet kādu līkumu pa mežu un šeku reku- aizdomas par grūtniecību, kas ātri vien apstiprinājās. Tikai atkal jāsaka, diemžēl, šis bija tāds viltots prieks, jo zinājām, ka priecāties varēsim tikai tad, kad būs uztaisītas analīzes un sonogrāfija, lai pārlieicnātos, vai neatkārtojas 1. gadījums.

Satraukuma pilna diena, bet vakarā devos uz mājām ar patīkamām ziņām un mūsu gaidāmā mazuļa pirmo sonogrāfijas bildi- vien zirņa lielumā. Atpūta laikam bija nākusi gan prātam, gan ķermenim par labu.

Šobrīd aizrit 25.grūtniecības nedēļa. Vēl pirms ziņām par grūtniecību uzsāku jaunas darba gaitas fantastiskā darba vietā ar superjaukām kolēģēm, kas priecājas reizē ar mani un dalās ik dienu savā dzemdību un bērnu audzināšanas pieredzē. Nu jau aizrit pēdējās nedēļas darbā. Šobrīd izjūtu īsto grūtniecības baudīšanas laiku, jūtos enerģijas pilna, satiekos ar draudzenēm, pavadu laiku pie dabas, jūras. Varētu teikt, ka līdz šim pat karstās jūnija dienas man nebija par karstu, baudīju sauli, vien apsedzu punci un galvu ar mitru lakatu . Būtiski ir izvēlēties arī sauļošanās kosmētiku ar augstu SPF aizsardzību. Es gan puncim, gan sejai izmantoju 50 SPF. Neliedzu 2 reizes arī ātri papļunčāties, pakāpeniski iebrienot ūdenī.  Darbā gan pagrūtāk nosēdēt, un parādās dažkārt tūskas, bet vakaros kāju pelde bļodā aukstā ūdenī ļoti labi palīdz.Vēl viens fakts, par kuru es priecājos un esmu pārliecinājusies- grūtniecības laikā nav jāēd pa diviem, pietiek ar mazām, bet biežām maltītēm. Tad nu baudu zemeņu un pašmāju labumu laiku. Karstajā laikā esmu iemīļojusi kādu glāzi auksta kvasa, kas bagātināts ar mums māmiņām tik ļoti nepieciešamajiem vitamīniem.

Šobrīd puncis aug ar katru dienu un dēliņa kustības kļūst arvien spēcīgākas. Lai izvairītos no strijām, jau no grūtniecības sākuma lietoju un iesaku jaunajām māmiņām kviešu dīkstu eļļu (nopērkama Siberika veikalos) un Lierac želeju http://www.zzoo.lv/lv/kermenim/25-lierac-phytolastil-gels-striju-noversanai-200ml-3508240000844.html , dažkārt dušā arī paskrubēju vēderu, muguru un kājas. Līdz ar vēdera straujo augšanu parādījušās problēmas ar apģērbu, taču cenšos uz šo lietu lieki netērēties un iztikt ar pāris biksēm, piekombinējot topus, un kleitām.

Tā kā šī ir pirmā grūtniecība, tā ir jo īpaša un vēlos saglabāt skaistas atmiņas. Veicu tā teikt ieguldījumu un nopirku kvalitatīvu fotoaparātu, jo negribas vien pilnu telefonu ar sliktas kvalitātes bildēm. 

Drēbīšu iegādi un guļamistabas iekārtošanu esmu atlikusi gan uz vēlāku laiku, vien esmu apsvērusi domu par sedziņas noadīšanu. Zeķītes gan palūdzu krustmātei un topošajai vecmāmiņai.

Pamazām kaļu plānus arī dekrēta atvaļinājumam. Tā, lai, katra diena būtu piepildīta, jo neuzskatu, ka šis laiks jāpavada mājās, guļot dīvānā, neko nedarot. Piedzīvojumi, satikšanās ar draugiem, pasākumi- tas viss vairo pozitīvas emocijas. PRIECĪGA MAMMA, PRIECĪGS BĒRNS.

Ļoti gaidām rudeni un mūsu pirmā bērniņa ierašanos šai pasaulē. Vēlreiz tikai gribētu teikt, ka nevajag pārstāt ticēt. TICIET, UN NOTIKS LIELAS LIETAS!!! :):):)

20160707142644-82650.jpg

08. Jul 2016, 09:03 smukinja86

Paldies😀

smukinja86 smukinja86 07. Jul 2016, 18:01

Prieks, ka sapņi piepildās🌷
Autore ir arī ļoti skaista sieviete😉

07. Jul 2016, 15:16 laurlapa

Paldies! Jāsaka arī paldies Māmiņu kluba Oktobrēnu 2016 meitenēm, tiešām noderīgi un jauki dalīties emocijās un padomos.

laurlapa laurlapa 07. Jul 2016, 15:04

Super, cik pozitīvs rakstiņš! 😀 Lai veselība māmiņai un bērniņam!