Vai var dzert zaļo tēju grūtniecības laikā?

Vai var dzert zaļo tēju grūtniecības laikā?

05. Aug 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai grūtniecības laikā drīkst dzert zaļo tēju? Vai jāievēro kāds noteikts daudzums? To tūliņ noskaidrosim!

Zaļā tēja - JĀ vai NĒ?

Grūtniecības laikā zaļo tēju var dzert, bet jāatceras, ka tā jādzer saprātīgā daudzumā. Tas saistīts ar to, ka šī tēja satur kofeīnu. Atkarībā no veida, kofeīna daudzums zaļajā tējā var būt mazliet zemāks vai apmēram tāds pats, kā melnajā tējā.

Pacenties aprobežoties ar 200mg kofeīna dienā. Tās ir 3-4 tasītes zaļās tējas. Bet ņem vērā, ka šie 200mg ir kopējais ieteicamais kofeīna daudzums dienā. Tātad, jāieskaita te arī kafija, šokolāde, kola, atspirdzinošie un enerģētiskie dzērieni.

Cik daudz zaļās tējas grūtniecības laikā drīkst izdzert dienā?

Vislabāk dienā būtu izdzert ne vairāk par vienu tasīti zaļās tējas. Tiek uzskatīts, ka zaļā tēja stiprina veselību, jo tā satur dabīgos antioksidantus.

Antioksidanti ir ķīmiski savienojumi, kas neļauj organisma šūnām noārdīties. Pētījumi ir pierādījuši, ka antioksidanti palīdz arī cīņā ar dažādām saslimšanām, piemēram, sirds un asinsvadu slimības, augsts arteriālais spiediens un pat daži vēža veidi.

Zaļā tēja ir laba arī zobu un kaulu veselībai, pie tam - tā stiprina imunitāti.

Kad zaļās tējas ir par daudz..

Bez tam, zaļās tējas lietošana lielā daudzumā var traucēt folskābes uzsūkšanos. Folskābe ir barības vielas, kas nepieciešamas organismam, īpaši grūtniecības pirmajās 12 nedēļās.

Diezvai gribēsi katru dienu dzert daudz zaļo tēju. Nav arī oficiālu ārstu paziņojumu, kas ieteiktu pavisam atteikties no zaļās tējas dzeršanas grūtniecības laikā. Tāpēc droši vari baudīt zaļo tēju grūtniecības laikā.

Neaizmirsti, ka zaļā tēja, tāpat kā citas tējas, var traucēt arī dzelzs (kas iegūta no gaļas produktiem) uzsūkšanos. Tāpēc ēdienam labāk tēju tomēr pa virsu neuzdzert.

Māmiņu Klubs