Vai sekss grūtniecības pēdējās nedēļās var paātrināt dzemdību sākšanos?

Vai sekss grūtniecības pēdējās nedēļās var paātrināt dzemdību sākšanos?

23. Aug 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad mazulis puncī jau aizkavējies gana ilgi un termiņš tuvojas jau 41. vai 42.grūtniecības nedēļai, topošās māmiņas izmēģina dažādus paņēmienus, lai veicinātu dzemdību sākšanos. Vai sekss grūtniecības pēdējās nedēļās var paātrināt dzemdību sākšanos? Stāsta vecmāte Inese Kampusa.

Principā nē, bet šis ir sabiedrībā izplatīts viedoklis un ieteikums arī no ārstiem un vecmātēm- nodarboties aktīvi ar seksu pēdējās grūtniecības nedēļās.

„Viena teorija par labu šādam pieņēmumam ir tā, ka hormoni, kas atrodas spermā (prostaglandīns), un orgasma laikā radītās kontrakcijas stimulē dzemdes kaklu. Tomēr pētījumi šādu saikni nav pierādījuši,” stāsta vecmāte Inese Kampuse. „Faktiski 2006.gadā veiktajā pētījumā tika noskaidrots, ka 95% sieviešu, kurām bija sekss pēdējās grūtniecības nedēļās, dzemdēja pāris dienas vēlāk nekā sievietes, kurām seksa nebija. Protams, šis mazais pētījums nebūt nenozīmē, ka sekss aizkavē dzemdības, bet pētījumi parāda, ka nav skaidru pierādījumu tam, ka sekss paātrina dzemdības.”

Ja Tava grūtniecība noris veiksmīgi, nav nekas slikts, ja nodarbojies ar seksu līdz pat laikam, kad noplūst dzemdību ūdeņi! Vienkārši negaidi, ka sekss izdarīs brīnumu un uzreiz sāksies dzemdības!

Māmiņu Klubs

Ko Tu domā par šo pieņēmumu? Vai tici, ka sekss grūtniecības pēdējās nedēļās paātrina dzemdību sākšanos?

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM UN IEGŪSTI ATBILDES UZ SAVIEM JAUTĀJUMIEM!