Uzzini, kā mazināt kāju pietūkumu!

Uzzini, kā mazināt kāju pietūkumu!

05. Jan 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Esmu otrajā grūtniecības trimestrī. Vai šajā periodā var tūkt kājas,” vēlas uzzināt kāda topošā māmiņa. Atbild vecmāte Baiba Zelka.

„Tad, ja grūtniece vēl strādā, iespējams, viņa pārāk daudz laika pavada sēžot un par maz kustoties, tādēļ šī iemesla dēļ apakšstilbi varētu pietūkti arī otrajā trimestrī.

Šajā situācijā topošajai māmiņai ir daudz jākustas, bet pārnākot mājās un sēžot uz dīvāna, kājas jāatpūtina, novietojot zem tām spilvenu.

Papildus mazkustīgumam, kāju tūkšanu pastiprina arī siltas telpas. Tādēļ ļoti svarīgi tās regulāri vēdināt!  

Mājas apstākļos kājas var relaksēt arī ar kontrastdušu, mijot ūdens temperatūru no siltākas uz aukstāku, un virzot dušu no potītēm uz augšu. Šī procedūra veicinās limfas cirkulāciju. Kontrastdušu ieteicams veikt piecas minūtes vienai kājai un piecas minūtes otrai, divas vai trīs reizes, atkarībā no pašas grūtnieces vēlmēm.

Lai mazinātu tūkumu, grūtniece var lūgt homeopātu ieteikt kādu zāļu tējiņu vai arī palietot uzturā persikus, kas no organisma labi izvada lieko šķidrumu.

Vēl šai topošajai māmiņai par kāju tūkšanu noteikti iesaku pastāstīt savam speciālistam, kurš pārbaudīs viņas asinsspiedienu un asinsanalīžu rezultātus.

Tad, ja analīzēs nekādu izmaiņu nav un tūkums nekļūst izteiktāks, var teikt, ka kāju tūkšana ir šā brīža organisma īpatnība un reakcija, kas pēc laika pāries," tā vecmāte Baiba Zelka. 

Māmiņu Klubs

Vai arī tev ir bijusi šāda problēma? Kā tu mazināji kāju pietūkumu? 

MĀMIŅU KLUBA DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI PALĪDZĒS SAGATAVOTIES DZEMDĪBĀM! UZ TIKŠANOS!