Topošās vecmāmiņas dienasgrāmata- 16. nedēļa

06. Nov 2012, 15:49 nosiguldas nosiguldas

Laiks skrien vēja spārniem, mēs augam un nu pienāca kārtējā daktera apmeklējuma diena. Ejot pie daktera, mazā māmiņa teica, ka mazulis noteiti parādīs, kas tad viņš ir, es nosmējos un atbildēju, ka visdrīzāk viņš sakautrējies būs pievilcis kājiņas un sūkās īkšķīti, līdz ar ko neko par sevi nestāstīs.

Kā Jums liekas, ko mazulis darīja, daktere nosmējās un teica, ka mazais zīž pirkstiņu, jo māmiņai pēdējais laiks papusdienot. Mums ir jauka bildīte un vēl daktere pačukstēja, ka izskatās, ka ir meitenīte, bet vēl pa agru spriest. Daktere ieteica pirms nākošā daktera apmeklējuma , no rīta ar mazulīti parunāties un palūgt, lai viņš parāda, kas tad viņš ir....

Bet tagad par to, kas un kā izskatās tagad. Kā jau visas zināt ir daudz analīzes, kas jānodod grūtniecēm. Bezmaksas analīzes -pilna asins aina un urīna analīzes, pārvēršot naudā maksā 8.50 Ls. Bet pārējās analīzes ir maksas, kā piemēram HCG , Hepatīts C un citas. Mums papildanalīzes izmaksāja 11.50 Ls

Arsta vizīte -20.00 ls

sonogrāfija -20.00Ls

Pēc analīzēm jaunajai māmiņai noteica anēmiju, dzelzs trūkumu, pārējās analīzes pieņemamas. Izrunājām ar dakteri iespējamo alerģiju pret dzelzs preperātiem. Viņa gan apšaubīja šo iespēju un norādīja, ka parasti alergēns grūtniecēm ir kāds no B grupas vitamīniem. Tā kā tagad mēģināsim citu dzelzs preperātu vienu bez B grupas vitamīniem. Vairs nelietosim askuratīnu un C vitamīnu. Dufastonu tagad lietosim tikai vienreiz dienā . Papildus daktere norādīja, ka mājās būtu nepieciešams turēt Utragestan ( vaginālās tabletes), nekavējoši tās jālieto, ja sākas smērēšanās, ir velkoša sajūta vēderā.

Vēl noskaidrojām, ka analīzēs ir rādītājs, kas norāda, ka ir pavājināta imunitāte, tas ir normāli un imunitāte papildus nav jāstiprina, tā ir dabīga organisma reakcija uz jauno iemītnieku, kas tomēr sievietes organismā ir svešķermenis.

Mazā māsa tagad visā dalās ar lielo māsu , jo zin, ka viņai puncī aug bēbis.

Vakar klājot gultu Katrīnei iedomājos, vai Kika toreiz maz varēja iedomāties, ka tad, kad viņa kopā ar Kates tēti meklēja gultiņu savai māsiņai, viņa gultiņu meklēja savam mazulim.

nosiguldas nosiguldas 07. Nov 2012, 14:25 lienuxxx1

es pilnīgi piekrītu, es vienmēr eju pie cilvēkiem ar pozotīvu attieksmi, bet te nav galvenais attieksme, bet gan profesionalitāte

nosiguldas nosiguldas 07. Nov 2012, 14:22 arizona

Mums arī ir pasakaina daktere, bet viņa nepieņem valsts poliklīnikā un tā kā man nebija laika meklēt Rīgā īsto ārstu, citu variantu nebija, tev ir paveicies un tas ir pasakaini. Man Siguldā arī bija kolosāla daktere, bet tagad viņa pieņem tikai pa maksu. Kā jau agrāk rakstīju, man nebija laika eksperimentēt ar ārsru meklēšanu, mūsu poliklīnikā ārsta pie kā iet vienkārši nav un to man apliecināja arī mana paziņa, kas ir poliklīnikas darbiniece.

07. Nov 2012, 12:22

Protams, ka labu ginekologu ir grūti atrast. Es es eju pie valsts daktera un ne santīma par analīzēm nemaksāju. Un man ir superīga daktere - Dina Aldiņa. Viņa pieņem privātklīnikā Piramīda. Tur cenas gan ir diezgan augstas. Kad gaidīju pirmo mazuli, tad gāju uz turieni un maksāju lielas naudas, kopā par vizīti un analīzēm sanāca apm 60 Ls. Pēc tam es uzzināju, ka tā pati mana mīļā daktere pieņem Olainē kā valsts ginekoloģe, tad nu es braukāju uz turieni, kas man sanāk daudz lētāk un galvenais arī, ka attieksme ir tā pati. Galvenais jau pašam aiziet pie ārsta ar labu attieksmi, un tad arī pret Tevi izturēsies! 😀

nosiguldas nosiguldas 07. Nov 2012, 10:54 mamma27

mums ir tāpat mūsu daktere ir daktere Barkāne. Pateicoties viņai man ir Katrīne un meitiņu arī vedu pie viņas

mamma27 mamma27 07. Nov 2012, 09:40

es arī gāju pie maksas ārsta. Jo tiešām Rīgā nebijane jausmas kur atrast normālu valsts apmaksātu ārstu. Bija gadījies apmeklēt tuvākajā poliklīnikā,bet nu attieksme bija briesmīga un vēl pie tam ar lielu piespiešanos varēju dabūt no viņas pāris vārdus latviešu val. visu laiku runāka krieviski.
Tā nu ar savu problēmu griezos ARS pie DR.Vidneres.un nu jau sešus gadus dodos tikai pie viņas. Abi mazuļi ir iznēsāti,sveiki un veseli. Problēmas atrisinātas un attieksme ir superīga. Pat dara visu iespējamo,lai mazāk būtu jāmaksā, skatās ka izdevīgāk man .

nosiguldas nosiguldas 07. Nov 2012, 09:29

Ejam uz privātpraksi, jo pē pirmās pārbaudes bija skaidrs, ja viņa ietu pie parastā ārsta, sen jau būtu iztīrīta. Tagad to varu apgalvot jau ar pilnu pārliecību, jo mana mazā vedekliņa jau otro reizi palika bez mazuļa. Viņu pārbaudīja, teica, ka viss kārtībā, noturēja trīs dienas, viņa bija sūdzējusies par sāpēm vēderā, bet neviens nebija licies ne zinis, pēc kā sākās asiņošana. Iespējams, ka tas tā notiek tikai Rīgā.
.

nosiguldas nosiguldas 07. Nov 2012, 09:26

paldies inga.mūsu gadījumā visi prieki sākās ar smērēšanos, tapēc arī nepieciešamas papildus analīzes, lai saprastu, kas notiek.