Tiekamies GRŪTNIEČU dienā jau 29.aprīlī!

Tiekamies GRŪTNIEČU dienā jau 29.aprīlī!

28. Apr 2016, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Būt gaidībās nav nemaz tik viegli, patiesībā - tas ir interesants, un tomēr grūts darbiņš, galu galā - ir tik daudz kas jāzina.. Jāizprot, kā tad gatavoties bērniņa piedzimšanas svētkiem- dzemdībām, interesējas par bēbīša aprūpes un krūts ēdināšanas jautājumiem. 29.aprīļa Grūtnieču diena īpaši būs noderīga topošajām māmiņām, kuras iesoļojošas jau trešajā trimestrī!

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>

No plkst. 11:45 līdz 13:00 dūlas Katrīnas Puriņas meistarklase: Relaksācija un atslābināšanās gaidību un dzemdību laikā

Grūtniecība ir fantastisks laiks, to zina ikviena sieviete, kas vismaz reizi mūžā kļuvusi par brīnišķīgā Dieva brīnuma - sava bērniņa māmiņu. Bet, protams, grūtniecībai, tāpat kā jebkuram citam pasaules priekam, ir arī savas ēnas puses. Šajā gadījumā varam teikt droši, grūtniecība ir arī smags un grūts darbiņš.. Tāpēc ikvienai topošajai māmiņai nepieciešama ne vien emocionāla, bet arī fiziska relaksācija un atslābināšanās. Grūtnieču dienas ietvaros praktiskā nodarbībā atklās, kā relaksēties un atslābināties gaidību un dzemdību laikā.

No plkst. 13:15 līdz 14:45 fizioterapeites Kristīnes Stalīdzānes lekcija par rehabilitāciju pēc dzemdībām

Grūtniecības, dzemdību laikā un pēcdzemdību periodā sievietes organismā notiek fizioloģiskas izmaiņas, tāpēc jau grūtniecības pēdējos mēnešos sievietei vajadzētu būt zinošai un informētai par šīm izmaiņām un būt gatavai adekvāti rīkoties. Tā kā pēcdzemdību rehabilitācija sākas jau pirmajās stundās pēc dzemdībām,fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne aicina visas topošās un jaunās māmiņas uz pēcdzemdību rehabilitācijas programmas lekciju, kuras laikā būs iespējams iegūt zināšanas par to, kā sagatavot ķermeni fiziskām aktivitātēm pēc dzemdībām.

Rehabilitācijas programmas laikā Tu uzzināsi, kā uzlabot asinsriti; ko drīkst un ko nedrīkst darīt uzreiz pēc dzemdībām; kā sākt vieglus vingrinājumus, guļot uz dzemdību galda; kā pareizi piecelties pēc dzemdībām; kā ārstēt plīsumus un iegriezumus starpenē; kā atgūties pēc ķeizargrieziena operācijas; kā vingrināt starpenes muskuļus; kā vingrināt vēderpresi; kādus elpošanas vingrinājumus veikt; ko darīt muguras sāpju gadījumā; kā pakāpeniski palielināt ikdienas slodzi pat ja neplāno doties uz trenažieru zāli.

No plkst. 15:00 līdz 16:00 Ārstes Irēnas Putniņas ieteikumi mazuļa pūriņa sarūpēšanā

Grūtniecības pēdējās nedēļas ir tās, kuru laikā bērnam tiek sagādāts pūriņš un nereti nopirkts tiek krietni vairāk, nekā patiešām bērnam nepieciešams.Kādas lietas nepieciešams sarūpēt gaidāmajam mazulītim. Ko pirkt mazulim? Ko viņam patiešām vajag, un bez kā var iztikt? Kā neapjukt veikala piedāvājumu klāstā? Kā saprast, ka mazulītim ir par aukstu vai par karstu? Kāda materiāla apģērbu, gultiņu labāk iegādāties? Jautājumu ir patiešām daudz un tie skar ikvienu topošo māmiņu. 

Nāc uz mazuļa pūriņa lekciju Grūtnieču dienā un kopā ar ārsti Irēnu Putniņu noskaidro, kādām precēm būtu/ nebūtu jābūt mazuļa pūriņā; cik daudz un kādus apģērba gabalus iegādāties; kādu gultiņu vajadzētu mazulim; kam pievērst uzmanību, pērkot ratiņus?

Kad notiks?

29.aprīlī plkst. 11:30 - 16:00

Kur notiks?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-2, 1. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 20

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>