Tev tuvojas dzemdības? Tad noteikti izlasi šo! 3.daļa

Tev tuvojas dzemdības? Tad noteikti izlasi šo! 3.daļa

07. Jul 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ceturtais, psiholoģes Diānas Zandes ieteikumus topošajām māmiņām, lai dzemdību process būtu pēc iespējas sekmīgs, ir paļauties ne tikai uz speciālistiem, bet arī savām sajūtām!  

„Agrāk, lai dzemdības noritētu veiksmīgi, grūtniecēm ieteica klausīt ārstu norādījumiem. Protams, topošajai māmiņai, savām atbalsta personālam ir jāuzticas, tomēr, lai dzemdības izdotos, sievietei nedaudz ir jāspēj paļauties arī uz sevi!

Tās ir viņas dzemdības, un pati topošā māmiņa ir ļoti aktīva dzemdību veicinātāja vai kavētāja, atsāpinātāja vai sāpju pastiprinātāja,” skaidro Diāna Zande.

Sievietei ir jāieklausās sevī, jo kā apgalvo psiholoģe, pat ļoti jaunas meitenes pašas zina pareizo pozu, kādā jādzimst viņu bērniņam – viņu ķermenis un mazulis to pasaka priekšā! Tomēr, ja grūtniece paļausies tikai uz ārstu, iespējams, poza, kuru viņa ieņēmusi, šai sievietei nemaz nav visērtākā. 

Dzemdību laikā topošajai māmiņai ir jāņem vērā gan to, ko iesaka vecmāte, gan arī pašai savas sajūtas! Jo grūtniecei vairāk sāp, jo viņa vairāk baidās, un, jo vairāk viņa baidās, jo lielākas ir sāpes.

Lai izvairītos no šīm bailēm, un spētu maksimāli atslābināties, topošajai māmiņai ļoti būtiski ir dzemdībām sagatavoties. Par ļoti noderīgiem šajā gadījumā speciāliste uzskata elpošanas kursus.

Savukārt, lai vieglāk būtu pārvarēt sāpes, gatavojoties dzemdībām, topošajai māmiņai der apdomāt pašai un, iespējams, izrunāt arī ar partneri to, kas viņai pret tām dzemdību laikā varētu palīdzēt.

„Tāpat dzemdību laikā ir svarīgi būt elastīgiem, pielāgoties un rīkoties saskaņā ar situāciju, nevis to, kā topošajiem vecākiem šķiet, kā ir jādzemdē, vai arī to, kā dzemdējusi kāda cita sieviete,” atgādina Diāna Zande. 

Drīzumā Māmiņu Klubā lasi, kā dzemdību procesā var palīdzēt tas, ka iedomāsies - ar katru kontrakciju bērniņš ir arvien tuvāk! 

Māmiņu Klubs 

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ!