Tev tuvojas dzemdības? Tad noteikti izlasi šo! 1.daļa

Tev tuvojas dzemdības? Tad noteikti izlasi šo! 1.daļa

04. Jun 2014, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs sagatavojis piecus psiholoģes Diānas Zandes ieteikumus, kas topošajiem vecākiem var palīdzēt, lai dzemdības noritētu pēc iespējas veiksmīgi. Uzzini, kādēļ jāiepazīst dzemdību vieta un speciālisti!  

Diāna Zande atgādina, ka neviens nevar apsolīt to, ka dzemdībās viss noritēs veiksmīgi, viegli un nesāpīgi – tas ir neiespējami! Tomēr šim procesam var sagatavoties, un jau laikus darīt visu iespējamo, lai šis piedzīvojums, kaut arī grūts, tiktu pārvarēts pēc iespējas sekmīgi. 

„Var teikt, ka dzemdības ir ne tikai fizioloģisks, bet arī attiecību process, tādēļ svarīgi izvēlēties atbalsta personas, kas tajās būs līdzās, kā arī atrast un iepazīt dzemdību norises vietu,” iesaka Diāna Zande.

Kādu laiku pirms dzemdībām pārim būtu jāiepazīstas gan ar vidi, kur plānotas dzemdības, gan vecmāti, kura tās pieņems. Ir ļoti būtiski, lai topošā māmiņa zinātu gan to, kā izskatās dzemdību nodaļa un telpa, kurā viņa dzemdību laikā nokļūs, gan arī to, kādas atbalstošās personas tobrīd būs līdzās.

Speciāliste iesaka izveidot dzemdību plānu, kurā aprakstīts tas, kādu šo dzemdību procesu vēlētos topošā māmiņa un viņas partneris.

„Noteikti ir svarīgi apdomāt arī to, kā sieviete rīkosies gadījumā, ja viņai neizdosies īstenot to, kas ir ieplānots, vai arī dzemdību lakā viņa to vairs nevēlēsies!

Vienmēr jāpatur prātā to, ka ir grūti kaut ko precīzi ieplānot, vai arī paredzēt dzemdību procesu. To var salīdzināt ar ceļojumu, kurā dodoties, ir jauki kaut ko saplānot, tomēr jāņem vērā, ka diezgan daudz ko arī nāksies izlemt, jau esot uz vietas,” tā Diāna Zande.  

Jau drīzumā Māmiņu Klubā lasi, kādēļ gatavojoties dzemdībām, nepieciešams apmeklēt sagatavošanas kursus un uzzini, vai partnerim dzemdību laikā ir jābūt līdzās! 

Māmiņu Klubs

Vai tu jau esi redzējusi dzemdību iestādi, kurā dzemdēsi, un iepazinusies ar atbalstošo personālu?