Super-mini dzemdību somiņa gatava :)

Super-mini dzemdību somiņa gatava :)

22. Aug 2018, 10:33 Mamm.mamm Mamm.mamm

Pirmo bērniņu sagaidījām mājās plānotās mājdzemdībās. Jau toreiz biju sagatavojusi „ja nu kas” dzemdību somu. Plānotās mājdzemdībās „ja nu kas” būtu dzemdības pirms laika vai kādi sarežģījumi dzemdību laikā. Saprotams, dzemdību somas saturs arī bija rediģēts, saprotot, ka tā paredzēta kādam ekstremālam gadījumam. No daudzām lietām atteicos, jo tādā ekstremālā situācijā svarīgi nodrošināt pirmās nepieciešamības lietas. Pārējo var sagādāt vēlāk. :) Tagad ar jau pieredzes bagāžu, sagatavotās lietiņas varu salikt lielākā kosmētikas maciņā. :) Kārtojot mantiņas, izvēlējos lietas, ar kurām varētu iztikt pirmās astoņas, desmit, varbūt divpadsmit stundas. Un, kas tad man tur ir...

20180822103013-44235.jpg

Vispirms, jaundzimušajam drēbītes un divas autiņbiksītes. Pēc pieredzes zinu, ka nav nepieciešami apģērbu kalni. Protams, pirmā cepurīte un zeķītes. Bez tā neiztikt. Citas drēbes? Ar pirmo bērnu iztikām ar trīs rāpulīšiem-pidžammām pirmajā izmērā. Vairāk nebija nepieciešams. Tātad, pilnībā pietiks ar vienu rāpulīti-pidžammu. Vēl flanelītis, ar ko apsegt jaundzimušo (lai nebūtu jāsedz slimnīcas segas). Un divas autiņbiksītes būtu pietiekamas.

20180822103124-99753.jpg

Sev naktskreklu, zeķes un trīs pamperbikses. Protams, pēc dzemdībām gribēšu uzvilkt ērtu apģērbu – naktskreklu. Pēc pieredzes, ļoti gribēju arī zeķes uzvilkt. Bez tam, zeķes aizvietotu čības un aizņemtu krietni mazāk vietas. :) Pamperbikses man šķiet perfektas pēcdzemdību periodā. Izlietoju vienu pilno paku. Nesaprotu, kā var iztikt ar dažām. :) Bet, pirmajai dienai pietiks ar trīs pamperbiksēm. :)

20180822103153-39050.jpg

Vēl līdzi jāpaņem pirmās nepieciešamības higiēnas piederumi – ziepes, intīmās higiēnas līdzeklis, kā arī mazais dvielītis. Domāju, ka sīkāki paskaidrojumi lieki. :)

Ceru, ka arī šoreiz super-mini dzemdību somiņa paliks neaiztikta. :)