Strijām NĒ!

14. May 2018, 15:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ādas mirtināšana, kopšana un īpašas rūpes par to, tieši grūtniecības laikā ir ārkārtīgi nozīmīgas. Grūtniecības laikā topošajai māmiņai pieņemoties svarā, bieži nākas iedzīvoties arī ādas plīsumos, kas ļoti bieži, pat ja neparādās grūtniecības laikā, var parādīties arī uzreiz pēc grūtniecības, tāpēc, dzemdības nav tas mirklis, kurā mēs pārtraucam rūpēties par savas ādas veselību. To turpinām darīt arī pēc dzemdībām.

Par strijām un to profilaksi vairāk stāsta Anda Gaile - ķermeņa estētikas speciāliste, skaistuma klīnikā 4. Dimensija

Gandrīz līdz 70% māmiņu pakļautas striju veidošanās riskam.

20180514154200-20704.jpg

No strijām atbrīvoties ir grūtāk nekā darīt visu, lai viņas vispār nerastos. Viss atkarīgs no tā, kādi ir topošās māmiņas ieradumi, bet svarīgi ir uzturā uzņemt vairāk šķidruma un ēst veselīgi un sabalansēti.

  • Ļoti svarīgi ir uzņemt A, E un C vitamīnus un olbaltumvielas kas ir galvenais šūnu celtniecības materiāls.

Ikdienas rūpes par ādu nozīmē regulāru tās kopšanu un mitrināšanu. Mājās veikts ķermeņa pīlings uzlabos ādas elasticitāti.

Izvēloties mājās lietojamos līdzekļus, jāpievērš uzmanība tam, ka tiem jābūt speciālajiem līdzekļiem, kas domāti grūtniecēm un barojošām māmiņām, kā piemēram, Maria Maternity krēms pret ādas strijām. Piemērots pastiprināti noslogotas ādas kopšanai grūtniecības laikā un pēcdzemdību periodā. Svarīgi, lai izvēlētais līdzeklis:

  • Palīdzētu mazināt un novērst striju veidošanos;
  • Palīdzētu saglabāt ādu maigu, tvirtu un elastīgu;
  • Novērstu ādas sausumu, kairinājumu un diskomforta sajūtu.
20180514153406-95421.jpg

Ķermeņa estētikas speciāliste stāsta, ka mājās, rūpējoties par ādu, eļļas un krēmi ir jāiemasē un jādara tas ir regulāri. Šādai masāžai ir jāilgst vismaz 10 – 15 minūtes, tad uzlabojas apasiņošana, āda paliek tonizēta.

Parasti strijas visvairāk veidojas, tieši uz vēdera priekšejās sienas, krūtīm, augšstilbiem un dibena.

Ja ļoti liels svara pieaugums, var būt uz augšdelmiem un apakšdelmiem, arī apakšstilbiem.

Speciāļiste stāsta, ka strijas parasti veidojas pēdējā trimestrī, sākumā uz krūtīm, ja krūtis strauji aug un tad, kad vēders ļoti iestiepjas un āda izstiepta, dermā notiek kologēna elastīgo šķiedru plīsumi.

Derma ir tas slānis, kas atbilst par ādas izstiepšanos un saraušanos, kad ķermeņa apjoms samazinās, var parādīties strijas.

20180514154219-83017.jpg

Topošā māmiņa var noskaidrot kāda ir bijusi viņas mammas pieredze ar striju veidošanos, jo ja mammai strijas ir bijušas, tad daudz lielāka iespējamība, ka strijas veidosies arī topošajai māmiņai.

SVARĪGI!!! Mitrināt, krēmot, eļļot – darīt visu, lai āda ir pēc iespējas elastīgāka un īpašas rūpes āda prasa pirmos trīs mēnešus pēc mazuļa piedzimšanas.

20180514154059-86050.jpg

Maria Maternity krēms satur aktīvās vielas: rīcineļļa, saulespuķu sēklu eļļa, avokado un mandeļu eļļa, vīnogu kauliņu eļļa, A un E vitamīni, provitamīns B5.

Nesatur parabēnus, hormonus un biostimulatorus.

Lietošana: 2 reizes dienā ar masējošām kustībām uzklāt uz vēdera, gurniem un krūtīm, līdz krēms pilnībā iesūcas ādā.

Grūtniecības pēdējā trimestrī un pēc dzemdību periodā krēmu ieteicams lietot vairākas reizes dienā.

Mamiņu klubs, 2018

dayrealco965 dayrealco965 24. May 2019, 14:01

Labākais krēms strijām - http://tonzes.com/stretchlv.htm Smērēju no pirmajām grūtniecības nedēļām un nevienas strijas.