Stāvošs darbs grūtniecības laikā

Stāvošs darbs grūtniecības laikā

30. Jun 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Man ir stāvošs darbs un esmu grūtniecības pirmajās nedēļās. Kā tas var ietekmēt gaidāmo mazuli?"nobažījusies kāda Māmiņu Kluba topošā māmiņa. Atbild vecmāte Inese Kampusa.

Piesakies uz dzemdību sagatavošanas kursiem, zvanot pa tālruni 67350750!

"Nav nekādu ierobežojumu atrasties "uz kājām", ja grūtniecība norit kā plānots," stāsta vecmāte. "Tomēr stāvēšana kājās varētu būt arvien grūtāka, kad augtu puncis."

Ja runā par vispārīgām rekomendācijām, staigāšana grūtniecības laikā ir ļoti ieteicama, jo tā veicina asins cirkulāciju un staigāšana palīdzēs Tev saglabāt labu fizisko formu.

"Lai izvairītos, ka stāvošais darbs rada spiedienu uz apakšstilbiem,ļoti ieteicams būtu iegādāties kompresijas zeķes, kas vienmērīgi sadalīs spiedienu un topošā māmiņa jutīsies labāk," atzīst Inese Kampuse. "Tāpat otrajā un trešajā grūtniecības trimestrī topošās māmiņas labsajūtu varētu uzlabot grūtnieču jostas nēsāšana, kas balsta vēderu un palīdz sadalīt svaru."

Kamēr vien topošā māmiņa kustas, viss ir kārtībā, lai gan staigāšana var būt nogurdinoša. Tomēr, ja topošā māmiņa ilgāku laiku stāv nekustīgi, tas var radīt nopietnas problēmas, piemēram, pazemināt asinsspiedienu, kas savukārt var izraisīt galvas reiboņus un pat ģībšanu.

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT!

20150616082101-88204.jpg

Uzdod savu jautājumu par grūtniecību vai dzemdībām, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!