Spilventiņš grūtniecei, barojošai māmiņai un mazulim!

Spilventiņš grūtniecei, barojošai māmiņai un mazulim!

26. Aug 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gan grūtniecības, gan mazuļa zīdīšanas laikā un vēlāk  - arī aprūpes laikā var noderēt spilventiņš vai pakaviņš, kas vajadzības gadījumā viegli ieņem nepieciešamo formu. Parasti tādi spilventiņi un pakaviņi ir aprīkoti ar maināmām spilvendrānām, ko viegli noņemt, lai to izmazgātu.

Spilventiņu, pakaviņu plusi to lietošanā

  • Pakaviņu viegli izmantot arī mazuļa ēdināšanas procesā, sevišķi, ja jāēdina dvīnīši.
  • Kokvilnas trikotāžas spilventiņš ir blīvi austs, tas labi stiepjas, bet nemaina formu, ir patīkams saskarē ar ādu, kā arī - ilgi kalpo. Protams, tas ir arī higiēnisks, un ātri žūst, kā arī - materiāls ir elpojošs.
  • Trikotāžas spilventiņš vienmēr būs labāks par satīna spilventiņiem vai spilveniem-pakaviņiem, kas darināti no sintētiskiem materiāliem. Tie ir ērti izmantošanā, neslīd prom.
  • Liels spilvens grūtniecēm ir daudzfunkcionālāks par jebkuru barošanas spilvēntiņu. Pateicoties lielajam izmēram, tas ideāli derēs gan atpūtai grūtniecības laikā, kad ir tik grūti ieņemt maksimāli ērtu pozu, gan arī pēc grūtniecības. Kā arī - pret to būs ērti atbalstīt arī muguru. Ja to paliek zem kājām, mazinās kāju tūska, kā arī tā ir iespēja atbrīvoties no sasprindzinājuma sajūta kājās, tātad - atpūtīsies ne tikai tu, bet arī kājas. Paliec to aiz muguras, kad sēdi, atbrīvosies no sāpēm jostasvietā. Tas lieliski derēs arī grūtniecītēm, kam nepieciešams puncīša balsts naktī, guļot uz sāna.
  • Tādi spilveni parasti ir pildīti ar bumbiņām vai griķiem, kas ir samērā viegls materiāls, ja runājam par ērtu spilventiņa pārvietošanu. Spilventiņš būs tev kā trešā roka, kad mazulis būs klāt, ar to varēsi noturēt mazuli krūts līmenī ēdināšanas laikā. Krūts ēdināšanas laikā spilventiņš noņems slodzi no rokām un tava mugurkaula, pietiks, ja mazuli vien pieturēsi ar roku, tev nebūs jāliecas uz priekšu un jāpaceļ kāda kāja augstāk, lai mazuli spētu noturēt. Kad mazulis paaugsies un mācīsies sēdēs, spilventiņš būs lielisks balsts arī viņa muguriņai. Ar to mazuli pasargāsi no izkrišanas no klēpja. Spilvens noderēs arī rotaļām, jo rotaļas uz grīdas, dažādi šķēršļi stimulē mazuļa attīstību. Kad mazulis guļ uz puncīša, spilventiņš viņu atbalsta, un tas lieliski palīdz attīstīties arī muguras muskulatūrai.

Ja spilventiņš pildīts ar bumbiņām

• bumbiņas viegli pakļaujas ķermeņa formām, spilvens ieņem vajadzīgo stāvokli, kā arī -bumbiņas viegli pārvietojas. Spilvens ir viegls.;
• bumbiņas nesaveļas;
• spilvenā bumbiņas berzējas viena gar otru, tas var radīt nelielu troksni;
• pildījums ir maināms un papildināms.

Pildījumam ir liela nozīme, jo tam jābūt maksimāli nekaitīgam grūtniecei, barojošai māmiņai un bērniņam. Parasti spilventiņi un pakaviņi tiek pildīti ar penopolistirola pildījumu, kas radīts no augstvērtīgiem materiāliem. Tas ir ekoloģiski tīrs, viegls materiāls, kas neizraisa alerģiskas reakcijas, tajā nav kaitīgo vielu un tas praktiski nemaz neuzsūc ūdeni, tajā nekrājas putekļu ērcītes un baktērijas.

Parasti bumbiņas ir 2-3 milimetrus lielas. Ar laiku bumbiņas var kļūt mazākas, aktīvi lietojot spilventiņu, bet, kā jau minējām, pildījums ir papildināms un maināms.

Vai pakaviņus un spilventiņus var mazgāt?

Ja spilventiņi un pakaviņi ražoti no kvalitatīviem materiāliem, kas nezaudē krāsu mazgāšanās laikā, un nemaina savu formu, tos uz tiem norādītajā ūdens temperatūrā var mazgāt.

Parasti trikotāžas izstrādājumus ieteicams ir mazgāt zemākās temperatūrās veļas mašīnā, vai arī - saudzīgajā režīmā, izmantojot speciālus, bērna maigajai ādai piemērotus veļas mazgāšanas līdzekļus. Spilventiņu kopā ar visu pildījumu veļas mašīnā var likt tikai gadījumā, ja tas ir SPĒCĪGI nosmērēts un nav iespējams to nekādā citā veidā iztīrīt.

Māmiņu Klubs