Sievietes krāpjoties iekļūst Lielbritānijā, lai dzemdētu bez maksas

Sievietes krāpjoties iekļūst Lielbritānijā, lai dzemdētu bez maksas

03. Jan 2014, 12:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Simtiem grūtnieču no ārzemēm lido uz Lielbritāniju pāris dienas pirms gaidāmā mazuļa dzimšanas, lai saņemtu bezmaksas dzemdību aprūpi, raksta «Anglo Baltic News».

Valdības ziņojumā atklāts, ka imigrācijas varas iestāžu pārstāvji kādā lidostā divu gadu laikā apturēja vairāk nekā 300 grūtnieces, kuras vēlējās iekļūt Lielbritānijā, liecina «The Telegraph» publikācija.

Vairums sieviešu nācās uzņemt Nacionālā veselības dienesta (NHS) slimnīcās, jo viņu grūtniecības laiks bija pārāk tuvu dzemdībām, lai liktu viņām lidot atpakaļ uz mājām.

Iekļūst lidmašīnās ar viltotām ārstu izziņām

Aviolīnijas parasti neļauj lidot sievietēm pēc 36. grūtniecības nedēļas. Tomēr sievietes iekļūst lidmašīnās, uzrādot viltotus medicīniskos dokumentus.

Šāds atklājums tikai vairo bažas par tā saukto veselības tūrismu, kura ietvaros ārzemnieki ierodas Lielbritānijā, lai saņemtu bezmaksas aprūpi NHS slimnīcās.

Bažas, ka medicīnas tūrisms ies plašumā

Valdība apgalvo, ka veselības tūrisms valstij gadā izmaksā apmēram 80 miljonus mārciņu, kas ir pietiekami liela summa, lai izmaksātu algu 2000 medmāsām.

Tomēr «Telegraph» aplēses liecina, ka nākotnē šis skaitlis tikai palielināsies.

Problēma kļuvusi plašāk zināma, kad ministri publiskoja pasākumu kopumu, ar kuru palīdzību tā tiks apkarota. Iecerēts veidot jaunu sistēmu, kas palīdzēs noteikt pacientus, kuriem vajadzētu likt par slimnīcu maksāt, kā arī ieviesīs maksu tiem pakalpojumiem, kas pašlaik ārzemniekiem ir bez maksas.

Atklājumi saasinās debates par imigrācijas ietekmi uz nodokļu maksātājiem.

Atvēries darba tirgus rumāņiem un bulgāriem

1.janvārī tiks atcelti ierobežojumi, kas liedz strādniekiem no Rumānijas un Bulgārijas iekļūt britu darba tirgū, – pastāv bažas, ka ieradīsies desmitiem tūkstoši imigrantu, kuri ne tikai ieņems darbavietas, bet arī pieprasīs pabalstus.

«Telegraph» aptaujas rezultāti rāda, ka septiņi no 10 britiem vēlas, lai pašreizējie ierobežojumi tiktu saglabāti pat gadījumā, ja tas nozīmē ES likumu pārkāpšanu.

Gandrīz puse atbalstīja ES likuma izmaiņas, lai ierobežotu to imigrantu skaitu, kuri ierodas Lielbritānijā.

Ziņojumā atklāts, ka divu gadu periodā varas iestāžu pārstāvji Gatvikas (Gatwick) lidostā apturēja vairāk nekā 300 ārzemnieces pēdējā grūtniecības stadijā.

«Dažreiz viņas atgriežas valstī arī ar otro un trešo bērnu,» teica amatpersona. «Dažreiz viņas atklāti stāsta, ka valstī ieradušās tāpēc, ka te ir labāka aprūpes sistēma.»

«Kad viņas jau ir te, mēs esam spiesti aprūpi nodrošināt.»

TVNET