Sāpes, sāpītes....

Sāpes, sāpītes....

16. Apr 2014, 13:55 DaceT DaceT

Sveikas esošās un topošās māmiņas :)

Ņemot vērā, ka nu jau brauši iesoļojām trešajā trimestrī, sāk parādīties visvisādi blakusefekti un arī šāds tāds diskomforts ...:)

Atceros, ka ar pirmo bērnu līdz trešajam trimestrim jutos izcili un tad sākās ..Protams, ja neskaita hormonu vētras, kas arī šoreiz bija, tikai spilgtākas nekā ar pirmo bērnu :D

Tagad jūtos kā riktīga večiņa. Uz vakarpusi sāk sāpēt mugura. Diez vai to var nosaukt īsti par muguru pat, bet nu....Sāp te kur norādīts ar bultiņām, tikai mugurpusē. Neatradu īsto skeletu :D

20140416134612-44022.jpg

Respektīvi, ja es saliecos, tad nevaru vairs atliekties atpakaļ un katrs solis ko speru sagādā nu tādas sāpes...Un tā kamēr atkal iekustos. Nesaprotu, kas pie velna...Saprastu ja, vislaik sēdētu kā bulka un neko nedarītu, bet tak kustībā visu laiku vai arī ja svars būtu virs 100, bet arī tas ne tuvu nav...Varbūt kādai vēl tā ir bijis. Man oma saka, ka viņai esot tieši tāpat, saka, ka man jau vecums nāk :D

Vēl viena sāpe ir labajā sānā, tā it kā tur būtu saspārdīts zilums. Ja pieskaras tad sāp.

Un visbeidzot nakts :D Tas ir vispār...Uz muguras pagulēt praktiski nav iespējams, ja nu vienīgi uzkrāmējot spilvenus līdz griestiem. Tā nu jāguļ uz vieniem vai otriem sāniem. Tāda sajūta, ka izgulējumi radīsies un tad krampji velk k-kur pie gūžas vienā vai otrā pusē, atkarībā uz kuriem sāniem guļu...Dzer vai nedzer magniju, vienalga.

Es kā tāda riktīga sūdzbībele :D Bet dikti gribējās dzirdēt jūsu pieredzītes par visām šīm "mazajām neražiņām" pēdējā trimestrī :) Kā jūs ar tām cīnījāties?

aab aab 16. Apr 2014, 14:29

man liekas, ka sāpēt varētu krusti. man šķiet, ka tas ir gana izplatīti, man arī sāpēja. pēc dzemdībām gan šī vaina krasi saasinājās. bet biju pie rehabilitologa, fizioterapteita un 10x devos pie fizioterapeites uz vingrošanu. vai palīdzēja? - ĻOTI! ptu, ptu, ptu... bet šos divus gadus vairs nav sāpējis tā, kā agrāk sāpēja. man parādīja arī labus vingrinājumus, ko nereti izpildu mājās.
atceros kā pēdējās nedēļas man sāpēja gurni, gūžas. protams - viss vērās vaļā. pēc dzemdībām palēnām atgāja savās vietās.

princesemince princesemince 16. Apr 2014, 14:04

Grūtniecība taču ir skaistākais laiks sievietes dzīvē 😀
Bet vispār tās pārvērtības, kas notiek sievietes organismā šajā laika periodā, ir riktīgi šausmu filmu sižeta vērtas 😃
Noteikti sāpes mugurā atvieglos nevis liekšanās, bet gan tupšanās pēc lietām.