Sāpes iegurnī grūtniecības laikā– vai norma?

Sāpes iegurnī grūtniecības laikā– vai norma?

26. May 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai tā ir normāla parādība, ka grūtniecības pēdējā trimestrī sāp cirkšņi un gūžas kauli, un kā šīs sāpes mazināt, skaidro Māmiņu Kluba eksperte, klīnikas „Medeora” ginekoloģe Sandra Tamane.

„Tā ir normāla parādība, jo iegurņa kauli vai, drīzāk, iegurņa saites, gatavojas dzemdībām! Saites, kas saista kaulus sievietes iegurnī, samīkstinās un dod stīvuma sajūtu un sāpes, kas atstarojas uz starpeni un kājām. Tieši tāpēc grūtniecības pēdējā mēnesī, 34 – 36 nedēļā, bieži vien sievietes staigā tādā kā pīles gaitā,” skaidro ginekoloģe.

Saišu stiepšanās process ir nepieciešams, jo dzemdībās, bērna galviņai ejot cauri iegurnim, iegurņa kauli padodas un šīm saitēm ir jābūt elastīgām, jāiestiepjas, lai bērniņš varētu piedzimt. Tādēļ var teikt, ka sāpes iegurnī ir normāla parādība.  

„Tās varētu būt vairāk izteiktas no rīta, kad sieviete pieceļas no nakts miega. Tad, kad viņa jau ir iestaigājas, sāpes parasti pierimst, un, ja topošā māmiņa zina, ka tā ir normāla parādība, arī tad tās paciest ir vieglāk,” uzskata Sandra Tamane.

Atceries, ka sāpes iegurnī ir īslaicīgas, jo beidzas uzreiz pēc dzemdībām!  

Lai mazinātu sāpes, ārste iesaka peldēt, jo ūdens atslābina muskulatūru un palīdz šīs sāpes noņemt.

Palīdz arī ārstnieciskā fizkultūra. „Tomēr tā kā tie ir specifiski vingrojumi, tie jāsaskaņo ar kādu zinošu treneri vai fizioterapeitu, kas vada grūtnieču nodarbības,” iesaka Sandra Tamane.

Atsevišķos gadījumos ārsts grūtniecei var nozīmēt arī kādu lokāli lietojamu, ādā ieziežamu gēlu.

 Māmiņu Klubs

Kas tev grūtniecības laikā palīdz vai ir palīdzējis novērsi sāpes iegurnī?

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT!

20150522095349-48709.jpg