SABĪNES BLOGS: Kādas grūtnieču nodarbības jūs apmeklējāt??

SABĪNES BLOGS: Kādas grūtnieču nodarbības jūs apmeklējāt??

20. Aug 2013, 10:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, dārgās māmiņas! Manai punča meitiņai šodien 25 nedēļas. Viņa ar katru dienu kļūst aizvien aktīvāka, diezgan pārliecinātiem spērieniem man atgādina par sevi.

Viņa nepavisam nav līdzīga Maksītim, kad viņš bija puncītī, viņš kustējās citādāk, un ne īpaši demonstrēja savus spērienus apkārtējiem. Bet šī  meitene neatšķiras ar pārlieku pieticību - sper gan tētim, gan brālim un visiem, kas to vēlas. Ļauj sevi uzfilmēt, tā kā man jau ir pirmais video, kur diezgan redzami kustas mans puncītis. Ar Maksimiliānu tādas acij pamanāmas kustības bija tikai ap 27-30.nedēļu, ar meitiņu jau no 23.nedēļas viss bija redzams.

20130819091530-12175.jpg

Kaut kiā reiz mēs ar Maksimiliānu kārtējo reizi sarunājāmies par mūsu attiecībām, mums patīk tā no sirds izrunāties, un es viņam teicu, ka viņu mīlu ilgāk par visiem, jo es viņu zinu 9 mēnešus ilgāk, kā citus. Un mums ar viņu bija īpaša saikne jau kopš dzimšanas, es viņam dziedāju šūpuļdziesmas, sarunājāmies un viņš man atbildēja ar spērieniem jau grūtniecības laikā.

Ar mazulīti mēs arī tagad komunicējam, bet jau pēc viņas pieprasījuma, kad viņa sāk aktīvi spārdīties, es ar viņu sāku runāties. Vienārši laika, lai baudītu šo visu skaisto procesu, man ir krietni mazāk, tāpēc, ka viens bērniņš jau ir, un arī viņam ir vajadzīga uzmanība un komunikācija.

Bet es pamanīju, ka meitiņa vienmēr aktīvi reaģē, kad es lasu Maksītim pasakas. Un vēl vienmēr pamostas, kad es vadu attīstošās nodarbības mazuļiem, īpaši, kad es dziedu dziesmiņas, ko mēs mājās jau klausāmies, vai stāstu bērniem pasakas, mainot balss intonāciju. Tā ka mana meitiņa attīstas vēl pirms savas dzimšanas.

Mans vēderiņš, šķiet, aug ne tik intensīvi. Ja salīdzina pēc bildēm, tad man vēderiņš ir apmēram tāds pats tagad 25 nedēļās, kāds bija 20 nedēļās. Bet jūtu, ka puncītis vairāk paplašinās uz sāniem, un kļūst aizvien līdzīgāks balonam. Tipisks meiteņu vēderiņš. Lai gan ar dēlu man bija tieši tāds pats.

20130819091731-60190.jpg

Bet vairāk par visu man atmiņā palikusi pagājušā nedēļa, kad es sāku apmeklēt grūtnieču vingrošanas nodarbības Māmiņu Kluba Vecāku skolā. Mani liekie kilogrami nedeva man miera, un pirmkārt mani nomierina tas, ka es kaut ko daru ar savu figūru.

Bet pats galvenais - tā ir muskuļu sagatavošana dzemdību procesam un elpošanas tehnikas apguve. Es biju tikai vienā nodarbībā, nākošā ir jau šodien, bet es esmu jau sajūsmā pēc pirmās.

Katrīna Puriņa ir ne tikai trenere, bet arī dūla, nodarbības gaitā mēs runājam par dzemdībām, par pareizu noskaņošanos uz tām, par elpošanu. Nodarbību laikā pamata slodze ir uz vidukļa lejasdaļas muskuļiem, ko mēs lēnām un delikāti stiepjam, lai mums būtu vieglāk laist pasaulē bērniņu.

Katrīna pie viena nodarbībā ar savu pozitīvismu uz dzemdībām, pārliecināja mani, ka varu tomēr dzemdēt pati, bez anestēzijas. Un es nolēmu vismaz pamēģināt, atvieglojot procesu ar ūdeni - vannā. Izrādās, ka tā nav nemaz tik dārga procedūra, bet naudas izteiksmē sanāk pat lētāk kā epidurālā anestēzija.

Kad atgriezīsimies no atvaļinājuma - septembra sākumā - es sākšu aktīvāk gatavoties mazulīša dzimšanai. Iešu uz dzemdību sagatavošanas kursiem dienas grupā no 9.septebra. Tāpat pierakstījos arī uz dzemdību elpošanas kursiem pie Klaudijas Hēlas. Taisījos turpināt apmeklēt grūtnieču vingrošanu un grūtnieču masāžu MK līdz pašām dzemdībām.

Vēl taisījos iet uz baseinu, uz akvaaerobiku topošajām māmiņām. Pirmajā grūtniecībā man ļoti palīdzēja ūdens, tāpēc es arī tagad es gribēju darboties ūdenī. Pagaidām esmu apstājusies savā izvēlē pie Ķeizarmeža kompleksa, vienkārši tāpēc, ka der tieši atrašanās vieta. Ceru, ka šīs nodarbības būs man piemērotā laikā, un es varēšu visu apvienot. Un, un, ja arī nē, tad vienkārši došos turp papeldēt.

Kā tu uzskati, vai grūtniecēm jāapmeklē tādas nodarbības?

Kādas grūtnieču nodarbības tu apmeklēji?

Visām jauku noskaņojumu!

Sabīne un Punča iemītniece

siiiceee siiiceee 21. Aug 2013, 20:41

pilnīgi piekrītu ,ka ir jāapmeklē kādas grūtnieču nodarbības, kaut vai ,lai komunicētu ar sev līdzīgām punčīpašniecēm. pati līdz 33.ned. apmeklēju grūtnieču vingrošanu plus katru dienu pa mežu ar suņiem staigāju, bet tagad jūtu ,ka man prasās ūdens ,tad nu vakar biju uz pirmo akvaaerobikas nodarbību un došos arī uz nākamo. feinu gaidīšanas laiku 😀