Rīgas Dzemdību namā ieviesta tehnoloģija, kas analizē augļa elektrokardiogrammu

Rīgas Dzemdību namā ieviesta tehnoloģija, kas analizē augļa elektrokardiogrammu

06. Dec 2012, 14:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

2012. gada 4.decembrī, ar kompānijas "Amerilat MD" atbalstu notika apmācības augļa novērošanai dzemdībās ar STAN monitoru, kuras vadīja STAN ražotāja pārstāve vecmāte Annika Marendal no Zviedrijas.

STAN monitors paredzēts augļa novērošanai paaugstināta riska dzemdībās, ar mērķi padziļināti izvērtēt augli, tādējādi samazinot augļa acidozes (būtiski skābekļa apgādes traucējumi) iespēju un samazinot ķeizargriezienu nepieciešamību. Šobrīd Rīgas Dzemdību nams ir pirmā un vienīgā vieta Latvija, kur šāds monitors jau tiek pielietots.

"Zviedrijas pieredze rāda, ka, pielietojot STAN monitoru dzemdībās neatliekamu ķeizargriezienu skaitu ir iespējams samazināt vairāk kā par 1%. Šī gada septembrī atklājot jauno Rīgas Dzemdību nama Dzemdību centru, pie mums tika ieviests arī STAN monitors. Kopš dzemdību palīdzības pakalpojuma reorganizācijas un Dzemdību centra atklāšanas, kopējais ķeizargriezienu skaits šogad ir samazinājies no 25% augustā uz 20.6% novembrī." Dr.med. Dace Rezeberga Rīgas Dzemdību nama galvenā ginekoloģe

Vakar, 5.decembrī vecmāte Annika Marendal apmeklēja Rīgas Dzemdību namā jaunizveidoto Dzemdību centru un tikās ar tā darbiniekiem. Annika Marendal atzinīgi novērtēja Dzemdību centra speciālistu profesionālās, kā arī jau apgūtās STAN monitora lietošanas iemaņas.