Psiholoģe: Depresija nav izlaidība, jāmeklē palīdzība!

Psiholoģe: Depresija nav izlaidība, jāmeklē palīdzība!

20. Aug 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Depresija nav izlaidība un ar to reti kurš var tikt galā pats saviem spēkiem. Psiholoģe Diāna Zande uzsver : “Atbalsta un palīdzības meklēšana ir sava speak atzīšana- ja ir grūti, jāmeklē atbalsts. Svarīgi ieklausīties sevī ne tikai tad, kad sāp kāja vai vēders, bet arī tad, kad ir grūti un smeldz sirds un cilvēkā ir nesaprotamu emociju gūzma.”

“Nav svarīgi, vai sievietei/ vīrietim ir pāris simptomu vai simptomu kombinācija, ja cilvēka dzīvē mazinās kvalitāte, paliek grūtāka ikdiena, tad, iespējams, ka stāsts ir par depresijas simptomiem un ir jāmeklē atbalsts un palīdzība.”

Kādam var šķist, ka tas ir dzīves sīkums. Iespējams. Bet tomēr retos gadījumos. Runājot līdzībās par sirds slimībām- ja agrīni tiek meklēta palīdzība, visticamāk, ka slimība neatkārtosies, savukārt, ja simptomi netiks ņemti vērā, tie pieaugs.

Māmiņu Klubs aicina sabiedrību kļūt saprotošāku, kļūt izpalīdzīgāku, kļūt ieinteresētāku līdzcilvēkos un kļūt atbalstošāku, jo tikai laicīgi pamanot cilvēkus, kuri sirgst ar depresiju, mēs varam palīdzēt novērst tik traģiskus gadījumus kā šo! Sāksim domāt jau tagad par to,kādā ģimenē aug mūsu bērni, cik veselīga ir vide mums apkārt!

Kā kļūt par labu mammu. Lekcija topošajām māmiņām

Atnākot uz lekciju iegūsi atbildes uz šiem un citiem jautājumiem:

  • Kādi izaicinājumi sagaida pāri, kļūstot par vecākiem?
  • Kādi ir potenciālie riski?
  • Kā pazīt savas izjūtas? Vai tas ir dabiski?
  • Kādas ir sievietes pēcdzemdību emocionālās izjūtas?
  • Kā vēl arvien justies kā sievietei, ne tikai kā bērna mātei?
  • Ko darīt ar savām izjūtām, kas ir tik pretrunīgas- mijas prieks un skumjas?
  • Kā sabalansēt bērna un vecāku vajadzības?

Lekciju Māmiņu Klubā vada psiholoģe Diāna Zande

20130710140615-14852.jpg

„Vairums nodarbību ir orientētas uz bērniņu- kā kļūt par labiem vecākiem, kā kontrolēt bērna uzvedību, kā iemācīt šo vai to, bet kas tad viņam to visu iemāca? Tie ir vecāki. Ir ļoti maz informācijas par to, kā mēs kā vecāki varam palīdzēt paši sev,” par nodarbības nozīmīgumu stāsta psiholoģe Diāna Zande. „Šī ir tāda kā realitātes apzināšanās nodarbība, kur mēs atradīsim gan problēmas, kas var būt, gan risinājumus," tā Diāna.

Kur notiek?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas