Plats iegurnis – vieglākas dzemdības?

Plats iegurnis – vieglākas dzemdības?

09. May 2017, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāda no topošajām māmiņām vaicā: „Vēlos uzzināt, vai taisnība, ka platu gurnu īpašniecēm ir vieglākas un ātrākas dzemdības?” Uz jautājumu atbild Māmiņu kluba dzemdību sagatavošanas kursu vecmāte Kristīne Embure – Zapoļska. 

„Es pieņemu, ka tas ir tikai mīts, jo kopumā dzemdību norise ir atkarīga ne tikai no konkrētās grūtnieces un bērna fizioloģijas, bet vēl daudziem citiem papildus faktoriem.

Tad, ja sievietei ir normāls un sievišķīgs iegurnis, un arī bērns ir atbilstīgs, vienalga dzemdību ilgumu noteiks vēl ļoti daudzi citi faktori. Katrā gadījumā būs citādi un pat tad, ja divām sievietēm būs pietiekami plati iegurņi, katrai no viņām var būt atšķirīga dzemdību norise un ilgums!

To var ietekmēt, piemēram, grūtnieces hormonu līmenis, un tāpat dzemdību norise un ilgums būs atkarīgs no dzemdību darbības kā tādas. Var būt, ka sievietei ir plats iegurnis, bet sliktas dzemdību darbības gadījumā, tas tik un tā šo procesu neatvieglos.

Var teikt, ka dzemdības ir vairāku pasākumu ķēde, tādēļ nevar viennozīmīgi apgalvot, ka plata iegurņa īpašniecēm dzemdības ir vieglākas un ātrākas,” tā vecmāte Kristīne Embure – Zapoļska.

Māmiņu Klubs

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ PAŠĀ RĪGAS CENTRĀ!

Eksperts

Kristīne Jekševica

vecmāte, Latvijas Vecmāšu asociācijas prezidente
Kristīne Jekševica Vecāku skolā