Pirmsdzemdību un pēcdzemdību pabalsti

30. Jun 2018, 20:18 Initajekabsone. Initajekabsone.

Labdien! Vēlos uzzināt, kā īsti ir ar tiem pabalstiem. Situācija sekojoša- esmu grūtniecības 14.nedēļā. Sliktas pašsajūtas, reiboņu, noguruma dēļ un fiziski grūta darba dēļ vēlos iet uz slimības lapas(visticamāk B). Pirmsdzemdību atvaļinājums sāksies oktobrī. Ja līdz tam laikam eju uz slimības lapas, vai tas ietekmēs pabalstu summas?

Paldies.

DianaGreidane DianaGreidane 03. Jul 2018, 17:47

Mainās. Man pašai bija īsta epopeja ar šo visu. Pēc dēla piedzimšanas ievietoja spirāli. Nu šomēnes tā spirāle sāka staigāt un gadiņš būs. 😃 Man sanāca 1 mēnesis starp kopšanas atvaļinājuma beigām un dekrēta sākšanos. Nu darbā bija mainījusies vadība un arste man teica, lai nelaižu neko vējā un iesniedzu slimības lapu uz to mēnesi un tālāk dekrētā. A ši izdomājusi, ka es vairs tur neskaitos. Neesot mani tādu redzējusi. Es teicu, ka neesmu parakstījusi ne vienu papīru, ka aizeju vai tieku atlaista. un kā kopšanas laikā var atlaist?! Bet nu bija tā ka viņi par to vienu nedēlu to slimības lapu samaksājuši nodokli, bet nav norādījuši ka tā slimības lapa. Un man sākotnēji aprēķināja gadu ar to nodokli. Kas vispār bija mistiski liels, jo parēķinot nesapratu vispār no kurienes tāda summa. Bet nu manā gadījumā bija cits likums. Ņēma no iepriekšējās grūtniecības tos datus. Tad aizgāju uz slimības lapu 5 mēnesī un tas ietekmēja visas tās summas.

01. Jul 2018, 14:02 dainucis8

Sazinoties ar vsaa man teica, ka nekas netiekot ietekmēts. Darba nespējas lapa netiekot skaitīta tajos 12 mēnešos, arī ja darba nespējas lapa bijusi pirms pirmdzemdibu atvaljinājuma. Netieku gudra. Lasu visādu informāciju. Citas raksta un saka, ka ietekmē, citas atkal saka, ka neietekmē.