SVARĪGI: Vai esat gatavas riskēt ar savu mazulīti, tikai tapēc, ka analīzes ir nepatīkamas?

04. Mar 2013, 09:05 nosiguldas nosiguldas

IESKATĪJOS ŠODIEN MĀMIŅU KLUBĀ UN JA PAVISAM GODĪGI, AIZKAITINĀJA KĀDS RAKSTS, KAS KĀRTĒJO REIZI LIECINA PAR VIENAS OTRAS MĀMIŅAS VIGLPRĀTĪBU.

Kamēr esam jaunas meitenes, mēs nedomājam par to, kas mūs sagaidīs pēc gada un diviem. Mēs jauki pavadām laiku, par veselību tajā laikā reti kura iedomājas. Kāda salā staigā ar pliku muguru cita pliku vēderu. Kapēc nepamēģināt zālīti, vai neparedzētos gadījumos tabletīti pret nevēlamu grūtniecību.

Tad pienāk brīdis, kad gatavojamies kļūt par māmiņu. tE NU MĒS ATCERAMIES, KA ESAM NE TIKAI MĀMIŅAS, bet arī mazās meitenes, kas nedarīs to un nedarīs vēl ko. 

MĪĻĀS topošās māmiņas, pirms ko darīt vai nedarīt ieskatieties internetā. Palasiet kādas var būt sekas jūsu darbībām un tikai tad pieņemiet lēmumu. Katrai darbībai grūtniecības laikā var būt smagas un neprognozējamas sekas. 

Protams, mēs esam brīvas izvēlēties kādus izmeklējumus un kādas analīzes nodot, bet visa pamatā ir jābūt veselajam saprātam. 

Es atteicos no augļūdeņu nodošanas, jo abi skrīningi parādīja, ka nav pamata uztraukties un tā kā šīs analīzes tāpat precīzi nenosaka vai bērnam būs Dauna sindroms, vai nē es atteicos. Domājat nebija bail, bija, bet es apzinājos risku , izvērtējām ar vīru visus plusus un mīnusus un tikai tad pieņēmām lēmumu.

UN TAGAD TĀM GUDRINIECĒM, KAM GRIBĀS ATTEIKTIES NO CUKURA PĀRBAUDES.

Uz šīm analīzēm sūta tikai tad, kad ir aizdomas par iespējamu grūtniecības cukura diabētu. 

Ko tas nozīmē: 

Bērniņš var nomirt astotajā grūtniecības mēnesī. Man bija grūtniecības cukura diabēts un es dzemdēju savu mazulīti septiņos mēnešos. Vārdi pirms ķeizara bija sekojoši- VAI NU TŪLĪT, VAI RĪT TEV NEBŪS BĒRNIŅA.

Vai esat gatavas riskēt ar savu mazulīti, tikai tapēc, ka analīzes ir nepatīkamas!!!!!!!!!!!!!!!!

nosiguldas nosiguldas 06. Mar 2013, 17:04

tad jau vajadzētu būt labai aprūpei, te nu noteikti izprašņā dakteri par visiem sīkumiem.

nosiguldas nosiguldas 06. Mar 2013, 16:53 click

droši vari jautāt arī man, ko zināšu noteikti paskaidrošu. vai tev ir valsts apmaksāts ārsts vai privāts

nosiguldas nosiguldas 06. Mar 2013, 10:39 click

😀 sveika patiesi raksta iemesls bija tavs jautājums. Par priekšlaicīgām dzemdībām runājot, katrā gadījumā runā dažādi, par iemeslu var būt pat neliela saaukstēšanās, infekcija, pat piena sēne. Par glikozes testu, tas gan neatbilst patiesībai, ka no tā var būt problēmas bērnam, tu dzer glāzi ļoti salda dzēriena, jā nepatīkams, grūti iedzerams un tikai. Ja godīgi ir vērts pašai paskatīties, jo ja jau ar pirmo mazuli bija ārsta lēmums veikt papildus analīzes, tagad atkal, iespējams, ka ir lietas pie kurām jāpiedomā. Un galu galā, ja nepatīk ārsts, vai liekas, ka viņš nav kompetents, to var nomainīt. Es protams piekrītu meitenēm ,kas iesaka, kārtīgi izrunāties ar ārstu, lai saprastu, kas notiek. Lai viss izdodās, un jauku Jums abiem gaidīšanas laiku.

nosiguldas nosiguldas 06. Mar 2013, 10:34 eg3107

😀 piekrītu arī man bija jāsaņemas pēdējiem malkiem, man spēku deva tas, ka zināju, ka ja nenotuŗēšos būs jādzer otreiz.

nosiguldas nosiguldas 04. Mar 2013, 11:56 marimekko

Grūtniecības cukura diabēts ar to atšķirās, ka tas parādās tikai grūtniecības laikā un tas ir raksturīgs māmiņām, kas ir ar palielinātu ķermeņa svaru ( es te nedomāju patiesi resnas) un tās, kas strauji pieņemas svarā grūtniecības laikā.

nosiguldas nosiguldas 04. Mar 2013, 10:41 banderoso

tieši tā, tapēc mums ir veselais saprāts un mātes intuīcija. Ārsts galu galā nav dievs.

nosiguldas nosiguldas 04. Mar 2013, 10:38 BaiBaii

glikozes tests nav tikai asins analīzes un te es runāju jau par nopietnām analīzēm, par kurām rakstīja kāda mūsu topošā māmiņa.
Un ja ir runa par potēm, tad noteikti ir jāapzinās, ka to var darīt un var nedarīt atbildība guļās uz vecākiem. Es personīgi zinu vienu māmiņu, kas bērnu nepotē, bet pati rij uztura bagātinātājus un vitamīnus saujām. Darbā jau par to smejās, rīts sākas ar sauju tablešu.

nosiguldas nosiguldas 04. Mar 2013, 09:39 runciene

ja nav skaidrs, kapēc liek veikt noteiktas analīzes, tad ir iespēja atvērt muti un pajautāt. Šīs noteikti nav tās analīzes, kuras veic tapēc ka kādam tas patīk un ja tagad es nemaldos, tad tās ir maksas analīzes.
Ļoti bieži uz šādām analīzēm sūta, jo urīnā parādās paaugstināts cukura līmenis, kas ir pirmais signāls, ka ir iespējama cukura paaugstināšanās.

mamma27 mamma27 04. Mar 2013, 09:37

Man šīs analīzes bija jāveic ,jo tagad tā vajag. Man nekādas aizdomas par cukura diabētu nebija. tagad tas esot izpaltīts tieši grūtniecības laikā un tāpēc dakteri sūta,ja nu kas.
man ar dikti tas pasākums nepatika,jo bija jānīkst tai poliklīnikā ilgu laiku .bet citādāk tur nekā tāda nebija.

nosiguldas nosiguldas 04. Mar 2013, 09:35 aab

👍

aab aab 04. Mar 2013, 09:12

es domāju, ka bērnu dēļ mēs esam gatavas uz visu!
man nācās katras divas nedēļas nodot analīzes - sākot ar urīna, bet beidzot ar asinsanalīzēm. māsiņas laboratorijā mani jau pazina 😀 protams, ka man nebija viegli izbraukāt agri no rīta uz poliklīniku, tad uz darbu, kas nebija blakus. tāpat man nebija viegli brīžos, kad likās, ka pa trepēm kritīšu lejā, jo galva griežas. viegli nebija, bet tas viss bija mana mazulīša dēļ! viņa labā biju spējīga uz visu! jau agrā grūtniecības laikā manī ieslēdzās tīģerienes instinkts! veicu visas analīzes, ko ārsts lika.

nevienas analīzes nav tik nepatīkamas, ka nevarētu tās veikt. tad jau tāpat ar zālēm - ir garšīgas un ir pretīgas. es apm 3 mēn no visas grūtniecības laika 3x dienā dzēru pretīgo Fitolyzin pastu. tās, kas ir lietojušas, zina, cik neforša viņa ir. bet to visu es darīju bērniņa dēļ! un tas IR tā vērts!