Piesakies grūtnieču masāžai Māmiņu Klubā

Piesakies grūtnieču masāžai Māmiņu Klubā

09. Nov 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecības laikā jūs, droši vien, satraukti domājat par gaidāmo lielo notikumu. Bet, diezvai ir iespējams, pašas spēkiem tikt galā ar sāpēm un nebūšanām, kas skaistajā grūtniecības laikā tomēr mēdz apmeklēt jūs. Grūtnieču masāša ir tā, kas spēj tikt galā ar jūsu diskomfortu un, savā ziņā, arī atvieglo dzemdības. Ļoti daudzas grūtnieces jūt sāpes jostasvietā un muguras lejasdaļā. Organismā ir šķidruma aizture, kā rezultātā attīstas tūska. Un lūk, no kurienes rodas sāpes kakla muskuļos,  - vienkārši nākas gulēt uz sāniem.

No visām šīm problēmām atbrīvoties palīdzēs grūtnieču masāža. Un, jo agrāk topošā māmiņa var pievērsties šai masāžai, jo labāk. Un ideālā gadījumā tā būtu veicama 1-2 reizes nedeļā. Dažas sievietes dodas uz masāžu jau agrās grūtniecības stadijās, un tas ir pareizi, jo: jo agrāk iemācīsieties atslābināt muguras muskuļus, jo ātrāk savu ķermeni iepazīstināsiet ar līdzsvaru, palīdzot viņam tikt galā arī ar puncīša nešanu.

Masāžas kursu grūtniecēm vēlams uzsākt 6-8.grūtniecības nedēļā un jānoslēdz tas būtu apmēram 2 nedēļas pirms dzemdībām.

Tehnika un grūtnieču masāžas metode mainās visās grūtniecības stadijās. Ja grūtniecības sākumā sieviete drīkst apgulties arī uz vēdera un viņai mierīgi var masēt arī kājas, muguru, jostasvietu, tad 7-8.grūtniecības mēnesī, topošā māmiņa uz vēdera gulēt nedrīkst. Viņai jāguļ vai nu uz sāna vai jāsēž. Grūtnieču masāša ļoti atšķiras no parastas masāžas. Sievietei jājūtas brīvi, viņai jābūt atvērtai, jo tieši atslabinājuma gadījumā arī asinsrite ir laba.

Grūtnieču masāža sagatavo sievieti dzemdībām, ļaujot viņai sajust, ko nozīmē atslābināties. Iemācoties atslābināt ķermeni, vieglāk būs arī dzemdēt, jo bērniņam būs vieglāk tikt laukā no mammas punča. Pēc dzemdībām ir ieteicams turpināt grūtnieču masāžas kursu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu dzemdes tonusu, tiktu galā ar sāpēm, kas var būt pēc dzemdībām, un, galu galā, atgrieztos pie agrākās fiziskās formas.

Grūtnieču masāžai ir vēl viena svarīga nozīme - psiholoģiska. Daudzas grūtnieces domā par to, ka viņas lielais, augošais vēderiņš nepadara skaistākas, un dažām šķiet, ka vīrs vairs virsū neskatās, nepievērš uzmanību, kā agrāk.

Šajā gadījumā pareiza atslābināšanās, relaksācija, ko sniedz grūtnieču masāža, palīdzēs jums sajusties īpašai un skaistai. Kā arī - tā būs lieliska atpūta un iespēja veltīt laiku tikai sev un bērniņam, nedomājot par ikdienas rūpēm.

Māmiņu Klubs

PIESAKIES GRŪTNIEČU MASĀŽAI ŠEIT!

Eksperts

Liene Bogdanova

diplomēta masiere un jogas pasniedzēja
Liene Bogdanova Vecāku skolā