Pētījumi apstiprina: Placentas ēšana patiešām sniedz pozitīvu ietekmi

Pētījumi apstiprina: Placentas ēšana patiešām sniedz pozitīvu ietekmi

09. Mar 2013, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daži domā, ka sievietes, kuras ēd savu placentu, ir kā hipiju sievietes-mājdzemdību piekritējas un smaržo pēc pačūlijas. Dažas noteikti tādas ir. Bet mums ir arī Hollija Medisona Playboy modele un placentas ēdāja, pilnīgi sagraujot stereotipus un,iespējams, atverot acis citām sievietēm par placentas lietošanas priekšrocībām. Un patiešām arī ir priekšrocības.

Un tā nav tikai pasakas par eiforiju vai laktācijas veicināšana, ko esat dzirdējuši no sava māsas drauga brālēna, kurš pārvērtis placentu tabletēs.

Pirmais oficiālais pētījums par cilvēka placentas izmantošanu jau tika veikts un ziņojums parādījis neticamaus rezultātus- daži,iespējams, Tevi pat ļoti pārsteigs.

Kāpēc dažas sievietes ēd placentu un kas notiek ar šīm sievietēm, kad viņas to dara, to vēlējās noskaidrot UNLV antropoloģijas profesors Daniels Benješeks (Daniel Benyshek) un palīgs Šarons Jungs (Sharon Young). Viņi intervēja 189 sievietes, kuras bija izmantojušas placentu kādā veidā un pierakstīja viņu atklājumus, kas tika publicēti žurnālā "Ecology, Food, and Nutrition".

Lielākā daļa sieviešu bija no ASV, dažas no Kanādas, Austrālijas, Singapūras un Lielbritānijas. Lielākā daļa sieviešu bija baltādainās, ar augstāko izglītību un bija no vidusslāņa līdz augstākajam sabiedrības slānim. Daudzas sievietes, kuras kļuva par māmiņām pirmo reizi, placentu izmantoja tabletēs,bet sievietes,kurām jau bijuši vairāki bērni, eksperimentēja citādos veidos pagatavojot placentu.

Citiem vārdiem, sievietes, kuras vienu reizi jau bija izmēģinājušas placentas pozitīvo efektu, vēlējās to darīt atkal,iespējams, nedaudz ekstrēmākā veidā, piemēram, apēdot neapstrādātu vai pagatavojot kopā ar citiem pārtikas produktiem. Ziņojumā atklāts, ka 96% sieviešu vērtēja savu pieredzi kā pozitīvu vai ļoti pozitīvu un tas padarīja viņas laimīgākas un uzlabojās arī zīdīšana.

Aptuveni 57% sieviešu stāstīja, ka neredzēja negatīvus blakusefektus pēc lietošanas. Tām sievietēm,kurām bija sakāms kas negatīvs, viņas parasti sūdzējās, kā tabletes garšoja, bet priekšrocības to atsvēra.

Pētījuma autori neapstājas pie rezultātu apkopošanas- viņi pētīs rezultātus, ko sniedz placentas lietošana ar placebo efektu, analizējot minerālvielu un hormonu sastāvu cilvēka placentā un testējot dažādos veidus,kādos iespējams pagatavot šo cilvēka blakusproduktu. Pētnieki cer atklāt īpašu veidu,kas palīdzēs sievietēm un kas palīdzēs iemācīties vairāk! Un tās taču ir tik labas ziņas!

Kā Tu domā,vai šie atklājumi liks vairāk sievietēm izmantot placentu?

Avots: thestir.cafemom.com