Peldkostīmi grūtniecēm

Peldkostīmi grūtniecēm

03. May 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Peldēšana ir lielisks veids, kā uzturēt sevi formā arī grūtniecības laikā. Vien daži peldkostīmi stiepjas tik labi, lai tie derētu arī pēc pirmā trimestra.  Tāpēc parūpējies par grūtnieču peldkostīma iegādi savlaicīgi. Ja dodies atvaļinājumā un jūties pietiekami drosmīga, vari turpināt baudīt jūras priekus arī parastajā bikini vai tankini.

Kopējais peldkostīms grūtniecēm

Visvieglāk ir izvēlēties kopējo peldkostīmu. Tas šūts no materiāla, kas stiepsies arī puncītim augot, tāpēc droši vien kalpos visu grūtniecības laiku.

Grūtnieču bikini

Ja kopējais peldkostīms tev šķiet pārāk konservatīvs, kāpēc gan nevarētu iegādāties grūtnieču bikini? Speciāls atbalstošais krūšturis izskatīsies eleganti uz tavām krūtīm, kas nu ieguvušas jaunus apmērus. Augošais puncītis būs redzams arī citiem.

Grūtnieču tankini

Tankini derēs tām, kam nepatīk kopējie peldkostīmi, bet bikini šķiet pārāk atklāti. Krūštura vietā iegūsi elastīgu krekliņu, kas aizsegs lielāko puncīša daļu.

Peldkostīms ar krūti barojošām mammām

Šis būs ideāls variants, ja baro mazuli ar krūti un gribi baudīt ūdens priekus kopā ar viņu. Speciālas atveres, kas iešūtas peldkostīma krūšu gaļā, ļaus bez problēmām mazuli pabarot arī peldēšanās laikā. Pateicoties regulējamām lencītēm un krūštura bļodiņu formai, jutīsies šādā peldkostīmā patiesi ērti.

Lakatiņš vai svārki

Tā ir lieta, kas nepieciešama jebkurai sievietei, kas vēlas piesegt savus gurnus vai kādu citu atklāto ķermeņa daļu. Lakatiņi un svārki mēdz būt dažādās krāsās, un tie var būt uzšūti no dažādiem materiāliem. Tu vari apsiet lakatiņu gan pludmalē, gan baseinā, to izmērs ir universāls, jo nav jāmeklē speciāls variants grūtniecēm.

Māmiņu Klubs

Dzemdību sagatavošanas kursi

Vecāku skolas uzdevums ir iemācīt, kā atrisināt elementāras dzīves situācijas- kā sagatavoties nozīmīgajam notikumam- dzemdībām, kā apģērbt bērniņu, ko darīt, ja viņš raud jau 3. stundu, kā likt pie krūts pēc pieprasījuma vai režīma.

20130129113732-63076.jpg
 

Pavisam kopā Māmiņu Kluba vecāku skolā ir iespēja piedalīties 4 lekcijās – par veselīgu grūtniecību, dzemdībām, atsāpināšanu, elpošanu, dzemdību vietas izvēli, krūts zīdīšanu un jaundzimušā aprūpi.

SAGATAVOŠANĀS DZEMDĪBĀM I UN II DAĻA

Šajās lekcijās topošie vecāki uzzina atbildes uz jautājumiem

  • kas ir dzemdību plāns
  • Kad un kā izvēlēties dzemdību vietu
  • Vai ir nepieciešams slēgt līgumu ar vecmāti
  • Kādas pozas izvēlēties, lai dzemdību process būtu mazāk sāpīgs
  • Vai atsāpināšanas izvēlēšanās nevar radīt negatīvas sekas uz mazuli
  • Kāda ir partnera loma dzemdībās

Kā atzīst vecmātes, ir bijuši gadījumi, kad jaunie vecāki pasaka paldies, jo bez ārstu palīdzības viņu to nevarētu izdarīt. Svarīgi, lai pēc kursiem un pēc dzemdībām vecāki varētu pateikt – mēs to izdarījām.

KRŪTS ĒDINĀŠANAS LEKCIJA

Viens no svarīgākajiem notikumiem jaunajām māmiņām ir mazuļa barošana. Lai būtu pilnīga skaidrība un apziņa, ka māmiņa spēs mazuli barot ar krūti, krūts ēdināšanās speciālisti spēj daudz pastāstīt par krūts zīdīšanu un spēj minēt daudz un dažādus piemērus.

Tāpat 2 stundu ilgā lekcijā speciāliste pastāstīs par:

  • krūts zīdīšanas tehnikām,
  • mātes piena veidošanos,
  • psiholoģisko pamatojumu, lai zīdīšana noritētu veiksmīgi.
  • Turklāt pasniedzēja pastāstīs arī par zīdīšanas palīglīdzekļiem.

JAUNDZIMUŠĀ APRŪPES LEKCIJA

Savukārt kā rūpēties par mazulīti – kā viņu apkopt, cik bieži vannot, kā zināt vai viņam nekas nekaiš, ir iespēja uzzināt  jaundzimušā aprūpes lekcijās.

Lekcijas laikā uzzināsi:

  • visu par mazuļa ikdienas higiēnu
  • kā apkopt nabiņu
  • kā iztīrīt actiņas, ādas krokas, apkopt degunu
  • kā pareizi mainīt autiņbiksītes
  • cik bieži un kā vannot u.c.

Topošajām māmiņām un tētiem ir svarīgi zināt, kas ar viņiem notiks, kā mainīsies viņu dzīve pēc mazuļa ierašanās.

Dzemdību sagatavošanas kursu apmeklēšana palīdzēs sagatavoties dzemdībām, apgūt spēju atbalstīt vienam otru, gūt pārliecību gan dzemdībās, gan mazuļa pirmajās dzīves dienās un mēnešos

Kas vēl būtu jāzina?

E-pastā saņemsiet apstiprinājuma vēstuli, kurai divu darba dienu laikā sekos vēstule ar lekciju grafiku!

Sadaļā piezīmes atzīmējiet, lūdzu: lekcijas apmeklēsiet viena vai kopā ar vīru!

Uzmanību!

Ir iespējama lekciju vai speciālistu maiņa. Par jebkurām izmaiņām Māmiņu Klubs informēs, nosūtot īsziņu.

Piezīme:

Uz lekcijām variet paņemt maiņas apavus.