Pēdējā nedēļa darbā un epopeja ar ratu iegādi

Pēdējā nedēļa darbā un epopeja ar ratu iegādi

04. Oct 2016, 13:34 FejuFeja FejuFeja

Sveika!

Šī ir mana pēdējā nedēļa darbā un nevaru no apkārtējiem noslēpt, ka šī ziņa manī raisa patīkamas emocijas un smaidu. Ne tāpēc, ka man nepatiktu darbs, bet gan tāpēc, ka ar katru dienu kustības un nosēdēšana 8 stundas pie galda tomēr rada zināmu diskomfortu, kā rezultātā pēdējās darba stundas mokos ar muguras sāpēm. Jā, esmu kļuvusi neveiklāka. Mana gaita vairs nav atsperīga kā stirnai un gultā ieripinos, kā saka mans vīrs, gluži kā ronītis. Ik pa brīdim nākas apstāties, lai ievilktu dziļāk elpu, vai arī salekties no sāpēm, kad mazais punča iemītnieks dod tik stiprus spērienus, ka nākas pat sarauties. Tieši vakar arī bija tāds gadījums. Laikā, kad ar dēlu pirms gulētiešanas izpildījām savu ikvakara rituālu, sarāvos no sāpēm un tik tikko savaldīju asaras. Dēls satraucās, ka mammītei kas atgadījies, tāpēc nācās apskaidrot, ka tas ir vien bēbītis, kurš puncī rīko pamatīgas ballītes.

Jāteic, ka vakar vēderā tiešām gāja jautri, un spērienus sāku saņemt nevis vēdera lejasgalā, bet gan ribu augšdaļā. Tādēļ, ņemot vērā, kādas sāpes pavadīja šo dienu, prātā apsvēru domu, ka punča iemītnieks varbūt sāk pamazām ieņemt pozu ar galvu uz leju. Ja godīgi, pat nezinu, kurā nedēļā bēbīši parasti ieriktējas savai satikšanās pozai.

Šonedēļ iekāpšu savā 30.nedēļā. Tāpēc pamazām, pamazām gādāju lietiņas mūsu mazulim. Esam ar vīru vienojušies, ka būsim prātīgi, neaizrausimies ar modes untumiem un pirksim tikai to, kas tiešām nepieciešams, jo daudzas lietas, kas vēl nebūt nav nolietotas, palikušas no brālīša. Ceru, ka mūsu bēbis neņems ļaunā, ka viņam ir sagādāts tikai viens jauns dvielītis, bet pārējie būs no brāļa iekrājumiem. Tāpat ar gultasveļu un citām lietām. Protams, pirmās drēbītes ir jau iegādātas, un no lielajiem pirkumiem atlikuši vēl ratiņi. Par tiem vēl aizvien prātoju, meklējot izdevīgākos risinājumus un cenšoties salāgot cenu ar kvalitāti. Šķiet, gaidot pirmo bērnu, ratu jautājumam nepievērsos tik rūpīgi, jo šķita, ka būtiskas atšķirības ratos jau nav. Vien rāmis un krāsa. Bet tagad, kad esmu vienu bērnu ratos jau izstumdījusi, šim jautājumam pievēršos daudz rūpīgāk. Ar vīru esam izstaigājuši un izbraukājuši jau vairākus ratu veikalus, saskaroties tajos ar dažādām pārdevējām un attieksmi.

Tā, piemēram, Tālavā, ieejot apskatīt ratus, tiklīdz kādiem pieskāros, uzreiz bija klāt pārdevēja, kura ratus iebīdīja atpakaļ pareizajā sākuma pozīcijā, no kuras tos biju izkustinājusi, tāpēc pie pirmās izdevības laidāmies no šīs tirgotavas prom. Līdzīgu pieredzi guvām arī kādā Imantas ratu veikalu, kur dažiem ratiem pat uzliktas zīmītes, lai tos neaiztiek, savukārt, kad vēlējos izmēģināt kādu citu ratu ērtību, pārdevēja krievu valodā sāka saukt, lai es taču nesalaužu ratus.

Arī šajā sestdienā bijām kādā ratu veikalā, no kura mūs teju nelaida ārā, jo ratiem esot tik izdevīga cena, tā esot pašizmaksa un zemāk mēs tos nekur vairs neatradīsim. Kad vīrs pieklājīgi pateicās un noteica, ka mēs vēl padomāsim, mūs pavadīja pārdevējas sašutums, vai tad mēs tiešām nepirksim? Jāatzīst, mājās, parokoties internetā, atradām šo pašu ratu komplektu citā veikalā par vēl zemāku cenu.

Ar to mūsu ratu epopeja vēl nav galā. Esam sava braucamā meklējumos.

Paralēli tam, skaitu dienas un stundas līdz piektdienai.

princesemince princesemince 04. Oct 2016, 18:14 Stringel

Es nēsāju no/uz 3.stāvu, ratu rāmis palika 1.stāvā. Kamēr meita nestaigāja, tāpat nēsāju arī sēžamdaļā.

mamma27 mamma27 04. Oct 2016, 17:51 FejuFeja

Ja interesē mums doma tirgot nost,jo ratus ļoti maz izmantojam 😀

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 04. Oct 2016, 15:31 Stringel

Kulbu bija nest ļoti ērti, jo mūsu modeļa kulbai iekšpusē bija iestrādats noņemams rokturis, so rukturi varēja nolaist uz leju, ja tas nebija nepieciešams, bet nesot tas bija stabils un kulba nešūpojās uz augšu, vai leju. Ar apaļajām kulbām ir nedaudz savādāk, tur sī šūpošanās varētu būt, bet mums bija ērts rokturis, ja to noliec uz leju, aiz raiferīšiem varēja aiztaisīt, lai mazjama nav neērti. Šis rokturis ērti ieliekas abos kulbu sānos no iekšpuses. Būtu man kulbiņa pie rokas, nofočētu, lai vieglāk saprast, par ko es runāju. Es šo rokturi līdz 4-5mēnešiem par neņēmu nost, jo viņš netraucēja, bet, ja ir lielāki mazuļi, tad pieļauju, ka to jau pie 3 mēnešiem vajadzētu ņemt nost, jo nolokot varētu traucēt kājiņām. Bet, ja liekas pāris minūtes ir laiks, to var ērti noņemt un ielikt bagažniekā paņemto ratu apakšu. Jo Bebecar ratiem ir ļoti mazs apakšējais grozs. Es visas lielakās mantas liku somā, jo Bebecar bebīšu lietu soma ir pietiekoši liela, Apakšā varēju vēl ielikt lietusplēvi, vai moskītu tīklu,, vai sīkus pirkumus, bet neko daudz. Man arī šī nebija ļoti liela vajadzība, jo ratus izmantoju pārsvarā staigājoties, ne iepērkoties, pirkumu maisus likām auto. Bet, ja kādai mammai tas ir būtiski, tad jā , šī opcija viņiem ir maziņa.

princesemince princesemince 04. Oct 2016, 15:15 Stringel

Jā, Navington Caravel rāmim priekšējie riteņi griežas kā mašīnai. Tomēr tas tāpat nav ērti smiltīs, dziļā sniegā, grubuļainos ceļos (identiski kā Bebecar), taču ļoti ērti bodēs, uz relatīvi gludām takām un trotuāriem. Lielie riteņi arī ir riktīgi forši.

princesemince princesemince 04. Oct 2016, 14:48 Stringel

Man ir Navington Caravel, taču ir aizdoma, ka Navington Galeon arī tie priekšējie riteņi manevrē (bet nerotē).

princesemince princesemince 04. Oct 2016, 14:44 Stringel

Arī dārgajiem ar lencēm tā kulbas nešana ir jāpiešaujas, tāpat kā jāpiešaujas nēsāt bēbi kulbā tām kulbām, kam rokturis iestrādāts jumtiņā. Bet pie visa pierod 😀

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 04. Oct 2016, 14:17 Stringel

Nezinu, vai pēc šīs foto var viegli saprast, bet tur ir priekšējie pagriezušies. Ir vēl šāds pats modelis ar šādām pašām funkcijām, tikai ar ļoti lieliem baltiem riteņiem. Kulbiņa ērti noņemama, uzliekama, rāmis ērti salokās, to var arī ērti nest kā čemodānu, ja nu viens no vecākiem nes rāmi, otrs kulbiņu. Ir gan ieapaļās kulbas, gan vairāk četrkantīgās.

princesemince princesemince 04. Oct 2016, 14:17

Par ratiem padalīšos. Ja neyraucē doma par poļu ratiem, kuri nav pavisam viegli, patīk un pati nu jau 2 gadus lietoju Navington ratus. Gaidot otro, sasapņojos par 14'' riteņu klasiskajiem ratiem, bet nevarēju atrast apmierinošu izskatu un krāsu, lai varētu gan ar kedām, gan augstiem papēžiem stumt, gan mammai, gan tētim piestāvētu. Nonācu nejauši Babylux, kur izmēģināju šos. Tā priekšrocība ir no Bebecar nošpikotajiem priekšējiem manevrējošiem riteņiem, bet patīkamāku poļiem raksturīgo cenu.

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 04. Oct 2016, 14:10 Stringel

Cik zinu, šāds variants ir tikai Bebecar, jo riteņi tiešām ir ļoti ērti, jo tie negriežas pa 360 grādiem, bet gan tikai tik, cik nepieciešams, kā īstai mašīnai. Šī funkcija ir gan klasiskajiem standartriteņiem, gan arī super lielajiem klasiskajiem riteņiem. Es šo ļoti izmantoju pastaigās pa pilsētu. Arī omes bija pārsteigtas par šādu funkciju.

FejuFeja FejuFeja 04. Oct 2016, 12:03 mamma27

Vieni no mūsu favorītiem, uz kuriem patlaban skatāmies 😀

mamma27 mamma27 04. Oct 2016, 12:01

Mums ir Teutonie super rati.viegli,šauri-iet visos liftos,ērti,jo nolaižas guļus,var izbraukt sniegus.

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 04. Oct 2016, 11:41 Stringel

Bebecar Stylo AT

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 04. Oct 2016, 11:22

Ratiņu pirkumam vajadzētu būt ļoti pārdomātam, skatos, ka tas Jums nebūs pirmais mazulītis, tadēļ noteikti tam varēsiet piekrist. Manuprāt, labāk ir nopirkt lietus, bet kvalitatīvus ratus, nevis jaunus, kuru cena varētu pievilināt, bet tad lūzīs rāmis, riteņi, būs neērti, čīkstēs utt.
Pirmajam bērnam ratus mums uzdāvināja vīra vecāki un "dāvinātam zirgam zobos neskatās". Bijām priecīgi, ka mums kāds ratus uzdāvināja. Ar lielo meitu ratus pirmos ratus viņai nopirka viņas tēvs, neiedziļinoties būs ērti, viegli, utt. Pec principa - lēti un labi 😀 Biju tā pārmocījusies, ka nolēmu iegādaties jaunus, tā nu dažu mēnešu laikā mums bija citi rati. Tiem arī bija dazādi mīnusi, bet salīzinot ar pirmajiem - ideāli. Kad gaidīju mazāko meitiņu, es zināju, ko vēlos, jo kādu brīdi biju stradājusi ratu veikalā par vadītāju, līdz ar to zināju ļoti daudz nianses, visus biju salikusi, saskrūvējusi līdz niansītei un jau tad zināju, ja kādreiz man būs vēl kāds bērniņš, man būs šie rati. Strādājot tur, varēja arī redzēt, kādam modelim ir visvairāk brāķi, kas visbiežāk lūzt un, kam visvairāk jāpievērš uzmanība.
Lai arī mums tolaik bija 5.stāvs bez lifts, es vēlējos labus, ērtus ratus, tas nekas, ka tie būs smagāki, nolēmu apakšējo daļu glabāk bagažniekā, tapat ar mazu ar ratiem braucam pa āru, istabā mums tie nav vajadzīgi. Ļoti patika mīkstā amortizācija, tas, ka tie šūpojas, nevis kratās, normāli ērti riteņi, bet zinu, ka arī šim brendam ir pieejami mazie grozāmie riteņi. Kulbiņa ir pietiekoši liela, elpojoša, ērti kopjama, to ir iespēja piestiprināt automašīnā, rāmis klasisks, gaumīgs, riteņi grozās kā mašīnai - nevis uz riņķi, bet pielāgojoties līkumiem. Tos iespējams arī fiksēt. Tad pieejama arī sporta daļa - ērta, liela, muguriņu iespēja novietot pilnībā guļus, lai bērniņam guļoti ir ērti. Braucām gan pa dubļiem, gan sniegu-puteni, gan pa jūras smiltīm.
Tā kā šie rati nav lēti, pirkām lietotus, lietojām pamatīgi 2 gadu garumā un vēl tagad tie ir lieliskā stāvoklī.
Es ieteiktu Jums izdomāt un izvērtēt, ko Jūš no ratiņiem gaidāt, lai atsijātu lieko:
1. Kāda tipa ratiņus vēlaties? ( trīsriteni, četrriteni - visi vienādi riteņu, vai 2+2)
2. Ar grozāmiem, vai parastiem riteņiem?
3. Auduma, vai EKO ēdas?
4. Vieglus/ērtus/ar labu amortizāciju
5. Regulējms rokturis
6. Liels iepirkumu grozs
7. Vai būs nepieciešamība pielikt kāpslīti otram bērniņam
8. Šaurs lifts
9.Mazs mašīnas bagažnieks

Atmetot liekos, būs ērtāk meklēt sev piemērotākos un nepieciešamākos

Es esmu ļoti apmierināta ar Bebecar STYLO AT mums bija klasiskie riteņi, bet mēdz būt šim modelim arī super lieli un ir arī Bebecar IP-OP modelis ar diviem mazākiem un diviem lielākiem riteņiem. Rāmis saliekas kā lietussargs un ir ērti ievietojams bagažniekā.
Var arī pameklēt ss.lv, tur bieži vien kāds "uzpeld", vai arī Adele FB

mamma27 mamma27 04. Oct 2016, 09:34

Arī mēs pirkām lietotirati.lv,jo te atradām tos,kurus iepriekš pat nedomājām pirkt. Esmu sajūsmā par ratiem,kaut nu jau vairs nav tik ļoti nepieciešami ,jo žiperis skrien ar kājām.

FejuFeja FejuFeja 04. Oct 2016, 09:21 laimiite83

Super, paldies par ieteikumu!